Βαριά έκθετος ο Μητσοτάκης: Μην επιστρέψετε καταθέσεις μέχρι να εκλεγεί η ΝΔ

Βαριά εκτεθειμένοι είναι η ΝΔ και ο ίδιος ο Πρόεδρός της, μετά την αποκάλυψη για την προτροπή του σε μεγαλοκαταθέτες του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων να μην επιστρέψουν τις καταθέσεις τους στην Ελλάδα και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μέχρι να «επανέλθει η πολιτική σταθερότητα».

Δεδομένου ότι ουδεμία πολιτική αστάθεια δεν υπάρχει και όλα δείχνουν πως με την έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο, οι κάλπες τελικά θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας της σημερινής κυβέρνησης, η επίμαχη προτροπή εκλαμβάνεται ως προτροπή να μην επιστρέψουν οι καταθέσεις των μεγαλοσχήμονων επιχειρηματιών μόνο υπό την προϋπόθεση να έχει εκλεγεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης.

Η ακριβής αναφορά του στην ομιλία του στην εκδήλωση του ΣΕΒ είναι η εξής: «Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ίδια τη δυναμική της εγχώριας οικονομίας. Αποταμιεύσεις οι οποίες σήμερα υπάρχουν στα σεντούκια, που δεν επενδύονται, που πρέπει να επιστρέψουν στις τράπεζες. Εταιρικές καταθέσεις οι οποίες ακόμα είναι στο εξωτερικό και οι οποίες πρέπει να γυρίσουν στην πατρίδα μας όταν θα υπάρχει η κατάλληλη πολιτική σταθερότητα».

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Μητσοτάκης «δικαιώνει» τη φυγή καταθέσεων, τη μη επιστροφή τους, αλλά και την φυγάδευσή τους σε πολλές περιπτώσεις σε offshore εταιρίες, κίνηση η οποία έρχεται σε πλήρη σύμπνοια με τη στάση απόλυτης σιωπής που έχει κρατήσει εδώ και πέντε ημέρες για την αποκάλυψη πως μία μυστηριώδης offshore χρηματοδότησε τόσο την εταιρία της συζύγου του όσο και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα το 2017.

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε πως ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στο ΣΕΒ, αποθάρρυνε όσους διατηρούν εταιρικές καταθέσεις στο εξωτερικό να επιστρέψουν τα χρήματά τους στο τραπεζικό σύστημα της χώρας έως ότου να αποκατασταθεί η πολιτική σταθερότητα.

«Δεν μπορώ να κρύψω την έκπληξη μου» είπε εισαγωγικά και συνέχισε τονίζοντας πως θυμάται πέρυσι τον κ. Μητσοτάκη να συμφωνεί ότι είναι παράλογο, ανήθικο και άδικο να ζητούν κάποιοι ρυθμίσεις από το τραπεζικό σύστημα της χώρας και την ίδια στιγμή να έχουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό.

«Νόμιζα ότι και ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπέρ της επιστροφής των καταθέσεων στην Ελλάδα. Αν είναι ακριβές αυτό που μου μεταφέρθηκε από την ομιλία του στο ΣΕΒ, φέρεται να δηλώνει ότι εταιρικές καταθέσεις, οι οποίες ακόμη είναι στο εξωτερικό, πρέπει να γυρίσουν στην πατρίδα μας όταν θα υπάρχει κατάλληλη πολιτική σταθερότητα» αποκάλυψε και διερωτήθηκε: «Δηλαδή, ο αρχηγός της ΝΔ λέει στους έλληνες επιχειρηματίες να αφήσουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό;». Αναρωτήθηκε, επίσης, αν ο αρχηγός της ΝΔ λέει στους έλληνες επιχειρηματίες να αφήσουν κι άλλο τα λεφτά τους στο εξωτερικό. «Θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για λάθος. Θέλω να πιστεύω ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις είναι αντίθετες με αυτές τις πρακτικές» συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.