Ο Ζάεφ το… παίζει άνετος: Και να μην συμφωνήσουμε με την Ελλάδα «δεν ήρθε το τέλος του κόσμου»

Στριμωγμένος από τις αγκυλώσεις και τις ιδεοληψίες του ψευδομακεδονισμού που κυριαρχούν σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού της χώρας του, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ αντιλαμβανόμενος ότι δεν βοηθά προς μια επίλυση της διένεξης με την Ελλάδα, έδωσε συνέντευξη το βράδυ της Παρασκευής στην οποία εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα του ποτέ δεν ήταν πιο κοντά σε μια επίλυση της διένεξής της με την Ελλάδα, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι μια αποτυχία δεν θα ήταν «το τέλος του κόσμου».

«Πιστεύω ότι ποτέ δεν είχαμε καλύτερες συνθήκες για να πετύχουμε μια συνολική λύση… η οποία θα διαρκέσει για πάντα», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη που έδωσε την Παρασκευή το βράδυ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Αλλά «εάν αυτή η διαφορά δεν επιλυθεί, δεν θα είναι το τέλος του κόσμου», «θα ακολουθήσουμε το ευρωπαϊκό μας πρόγραμμα με τον έναν ή άλλο τρόπο», πρόσθεσε.

Με ποιον τρόπο όμως δεν ανέφερε, αφού ο δρόμος είναι ένας και περνά από την Ελλάδα.

Εκτός εάν νομίζει ότι η Ελλάδα θα ανεχτεί να ενταχθεί το πολυεθνικό του κρατίδιο στη Δύση με το αλυτρωτικό όνομα της «Μακεδονίας».

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι «ένα τεράστιο μέρος του προβλήματος» έχει ήδη επιλυθεί, η ελληνική πλευρά δεν συμμερίζεται αυτή του την αισιοδοξία, για αυτό και ο Ζόραν Ζάεφ αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις, εξηγώντας ότι «αυτό θα μπορούσε να καταστρέψει εντελώς τη διαδικασία».

Η σύσταση για έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης στην ΕΕ είναι «μια ανοικτή πόρτα», δήλωσε ο Ζάεφ.

«Είναι πολύ σημαντικό για την ΠΓΔΜ», δήλωσε.

Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων είναι επίσης μια υπόσχεση «σταθερότητας» στην ήπειρο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Οι χώρες της περιοχής «ποτέ δεν συνεργάστηκαν τόσο πολύ μεταξύ τους», δήλωσε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.