Πως ακριβώς συμπαρίσταται η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό κύριε Αβραμόπουλε;

Ο αρμόδιος επίτροπος κύριος Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση συμπαρίσταται στην Ελλάδα στο θέμα του μεταναστευτικού. Και όλα αυτά, τα λέει όχι σε κάποιο μέσο του εξωτερικού, αλλά στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Μεταξύ μας δηλαδή, με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Το ερώτημα είναι, πως ακριβώς συμπαρίσταται;

1. Ο αρμόδιος επίτροπος υποστήριξε ότι η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, λειτουργεί κανονικά και αδιάλειπτα. Πως ακριβώς συμβαίνει αυτό κύριε Αβραμόπουλε; Δεν γνωρίζετε ότι τους τελευταίους μήνες έχουμε 30% αύξηση στις μεταναστευτικές ροές; Άρα η συμφωνία ήδη δεν τηρείται; Και αν δεν το γνωρίζατε από τις ευρωπαϊκές δομές, γιατί δεν παίρνετε ένα τηλέφωνο την ικανότατη κυρία Χριστιάνα Καλογήρου να σας πει ακριβώς τι γίνεται στο βορειοανατολικό Αιγαίο;

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

2. Ο αρμόδιος επίτροπος αναφέρθηκε στον ρόλο της Frontex. Και βέβαια η Frontex έχει σχετικές αρμοδιότητες κύριε επίτροπε, μόνο που μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει ούτε μία περίπτωση όπου η Frontex να γύρισε πίσω δουλεμπορικό πλοίο που έφυγε από την Τουρκία. Οπότε ποια ακριβώς η προσφορά της πέραν από την παρουσία της;

3. Τελευταίο και σημαντικότερο κύριε επίτροπε, η Ευρωπαΐκή Ένωση οφείλει να επιδείξει έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξη στην Ελλάδα. Διότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή μόνη της έχει αναλάβει όλο αυτό το δυσανάλογο βάρος. Βάρος που είναι άδικο, καθώς μόνη της φυλάει τα σύνορα της Ευρώπης. Ποια λοιπόν τα απτά παραδείγματα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης; Και συγκεκριμένα, οι χώρες του Βίζεγκραντ δέχονται μετανάστες και πρόσφυγες; Εάν όχι, που σίγουρα δεν δέχονται, ποιες είναι οι κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε αυτές τις χώρες; Που θα έπρεπε οπωσδήποτε να ήταν βαρύτατες, όσο βαρύ είναι το τίμημα που πληρώνει η Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.