ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ: ΘΑ “πνίξει” τη χώρα όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα

Το κύμα σκόνης θα επηρεάσει αρχικά τη Δυτική Ελλάδα τη Μεγάλη Τρίτη, ενώ τα επίπεδα σκόνης κοντά στην επιφάνεια του εδάφους θα είναι πολύ υψηλά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έως και τη Μεγάλη Παρασκευή, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Βλέποντας την ανάρτηση του Διευθυντή του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου μπορείτε να παρατηρήσετε ότι ένα μέρος αυτής της σκόνης φτάνει στην Αγγλία, ακόμη δε και στην Ισλανδία.

Για το ότι πολλές φορές η σκόνη ή άλλοι ρύποι μπορεί να φτάσουν σε μεγάλα γεωγραφικά πλάτη είχαμε αναφερθεί και σε άλλα θέματα με πολύ ενδιαφέρον.

Η εκδήλωση του επεισοδίου οφείλεται σε ένα εκτεταμένο πεδίο χαμηλών πιέσεων στη Δυτική Μεσόγειο, το οποίο, σε συνδυασμό με τις υψηλές πιέσεις στην περιοχή μας, δημιουργούν ένα ισχυρό νότιο ρεύμα στην Κεντρική Μεσόγειο που μεταφέρει σκόνη από την Αφρική αρκετά βορειότερα από ό,τι συνήθως.

Αυτή η ροή των αερίων μαζών θα ευθύνεται και για την αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, παρότι η ηλιοφάνεια θα είναι περιορισμένη λόγω της σκόνης και των υψηλών νεφώσεων.

Πηγή: https://www.news247.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.