Πόσο ασφαλής είσαι τελικά βάζοντας το δακτυλικό σου αποτύπωμα στο κινητό;

Διχασμό και ανησυχία έχει προκαλέσει τις τελευταίες μέρες το βίντεο ενός ερευνητή ο οποίος χρησιμοποιώντας τρισδιάστατη εκτυπωμένη πλακέτα αντιγράφει το ίχνος του δακτυλικού του αποτυπώματος από την οθόνη του κινητού του και στη συνέχεια το ξεκλειδώνει.

Το σχετικό δημοσίευμα μάλιστα κάνει λόγο για το καινούριο Samsung Galaxy S10, το οποίο έχει πάρει και πιστοποίηση FIDO για την ποιότητα του σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος που διαθέτει.

Μέχρι τώρα θεωρούσαμε ότι από τη στιγμή που το δακτυλικό μας αποτύπωμα είναι μοναδικό θα ήταν ακατόρθωτο κάποιος να μπορέσει να ξεκλειδώσει τη συσκευή μας χωρίς αυτό. Ή μήπως όχι;

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Τα ίχνη των δακτυλικών μας αποτυπωμάτων μένουν πάνω στο τζάμι της οθόνης, με αποτέλεσμα να καθίσταται ευκολότερο από κάποιον να τα αποτυπώσει σε άλλο υλικό και στη συνέχεια να τα χρησιμοποιήσει προς όφελός του.

Η τεχνολογία του 3D Print κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια σε σημείο που πλέον γίνονται σε πειραματικό στάδιο και 3D εκτυπώσεις ανθρώπινου δέρματος, για άτομα που είχαν κάποιο ατύχημα ή μια σοβαρή ασθένεια, όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.