Ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών – Anadolu: Απειλούνται με φυλάκιση 5 ετών

Για δεύτερη φορά απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι παραμένουν προφυλακισμένοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης από τις 2 Μαρτίου.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, επικαλούμενο δικαστική πηγή, η τιμωρία που προβλέπεται για τις πράξεις που φέρονται να έχουν διαπράξει οι στρατιωτικοί , είναι πέντε χρόνια φυλακή.

«Το δικαστήριο επέκτεινε την κράτηση δύο Ελλήνων στρατιωτών, οι οποίοι συνελήφθησαν όταν πέρασαν τα σύνορα στη Βορειοδυτική Τουρκία, σύμφωνα με μια δικαστική πηγή. Το δικαστήριο σημείωσε ότι από τη στιγμή που οι στρατιωτικοί δεν έχουν μόνιμη κατοικία, μπορούν να διαφύγουν όταν απελευθερωθούν, δήλωσε η πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις που δείχνουν ότι το έγκλημα έχει διαπραχθεί από τους υπόπτους και η τιμωρία που αντιμετωπίζουν για την πράξη αυτή είναι 5 χρόνια φυλάκισης, πρόσθεσε η ίδια πηγή» αναφέρει το δημοσίευμα ενώ καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι οι αξιωματικοί κρατούνται έπειτα από «ακούσια» παραβίαση των συνόρων στη Βορειοδυτική Τουρκία. Η λέξη ακούσια μάλιστα χρησιμοποιείται μέσα σε εισαγωγικά.

«Οι δύο Έλληνες στρατιώτες είχαν τεθεί υπό κράτηση νωρίτερα αυτό το μήνα μετά την «ακούσια» διέλευση των συνόρων στη Βορειοδυτική Τουρκία» γράφει το Anadolu.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.