Δημοσκόπηση: Μπροστά η ΝΔ, αλλά «κολλημένη» σε χαμηλά ποσοστά (πίνακες) 15/1/2018

Μπροστά είναι η Νέα Δημοκρατία σε ακόμα μια δημοσκόπηση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με την διαφορά να φτάνει τις 9 μονάδες, αλλά να καταδεικνύει ότι το κόμμα της αξιωματικης αντιπολίτευσης δεν έχει δυναμική και παραμένει κολλημένο σε πολύ χαμηλό ποσοστό στο 28,5%.

Μάλιστα στην παράσταση νίκη που δείχνει ποιο κόμμα πιστεύουν οι ερωτώμενοι ότι θα κερδίσει στις επόμενες εκλογές – ανεξάρτητα από τι θα ψηφίσουν οι ίδιοι- η ΝΔ παρουσιάζει σημαντική κάμψη κατά 4 μονάδες από το 59% στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Ιανουαρίου στο 55% τώρα.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται στις 9 μονάδες με 28,5 η ΝΔ και 19,5 μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ , ενώ ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 7,5 μονάδες, το Κίνημα Αλλαγής με 8 μονάδες το ΚΚΕ με 5,5 μονάδες και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντροών με 1,5 μονάδες.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Την ίδια στιγμή καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κυριακός Μητσοτάκης με 31% έναντι του Αλέξη Τσίπρα με 22% με την διαφορά να είναι και εδώ στις 9 μονάδες.

«Όχι» σε πρόωρες εκλογές

Η έρευνα της Pulse φανερώνει ότι ο κυριότερος όγκος ψηφοφόρων απορρίπτει την άμεση προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.

Ακριβώς οι μισοί πολίτες διαφωνούν με τη λύση της άμεσης προκήρυξης εκλογών. Το 36% προτιμά να δει την κυβέρνηση να ολοκληρώνει την τετραετή θητεία της, ενώ το 14% δεν είναι αντίθετο σε πρόωρες κάλπες αλλά θα προτιμούσε να στηθούν αργότερα.

Το 37% θέλει εκλογές «άμεσα» και το 13% δεν απαντά ή λέει ότι δεν ξέρει τι θα ήταν προτιμότερο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.