Αύξηση της επιβατικής κίνησης στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκε ηεπιβατική κίνηση το πρώτο τρίμηνο του 2019 στα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece.

Ο αριθμός επιβατών, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, έφτασε τα 1,92 εκατομμύρια υπερβαίνοντας τα επίπεδα του προηγούμενου έτους κατά 8,2%.

Κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, η επιβατική κίνηση των αεροδρομίων παρουσίασε αύξηση της τάξεως 1,1%, φθάνοντας συνολικά 0.71 εκατομμύρια επιβάτες.

Πιο συγκεκριμένα, η επιβατική κίνηση εσωτερικού σημείωσε αύξηση 4,7% σε σύγκριση με το Μάρτιο του 2018. Τα αεροδρόμια της Κω, της Κεφαλονιάς, του Ακτίου, της Καβάλας, της Μυτιλήνης, της Κέρκυρας και της Σαντορίνης παρουσίασαν διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης, ενώ παρόμοιες αυξητικές τάσεις εμφανίζονται στα αεροδρόμια Σάμου και Θεσσαλονίκης.

Η διεθνής επιβατική κίνηση παρουσίασε μείωση 4,8%. Παρόλα αυτά, τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Ακτίου και Σάμου εμφάνισαν άνοδο. Τα στοιχεία που αφορούν τα υπόλοιπα αεροδρόμια έχουν επηρεαστεί κυρίως λόγω της κινητής εορτής του Πάσχα που το 2018 συνέπεσε στις αρχές Απριλίου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.