Μίζα 200.000 ευρώ φέρεται να έδωσε ο Φρουζής σε Λοβέρδο

Γεράσιμος Λιβιτσάνος

Για λήψη ποσού 200.000 ευρώ από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή ελέγχεται ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σύμφωνα με την συμπληρωματική δικογραφία που κατατέθηκε στην Βουλή.

Σύμφωνα με την συμπληρωματική δικογραφία που κατατέθηκε στην Βουλή παράλληλα με την δικογραφία επισημαίνονται τα εξής: η εισαγγελική αρχή ζητά την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου προκειμένου «να ληφθούν χωρίς όρκο εξηγήσεις» σχετικά με ενδεχόμενη δωροδοκία για υπουργικές αποφάσεις σχετιζόμενες με τέσσερα σκευάσματα της Novartis. Πρόκειται για τα Lucentis, Avastin, Tasigna και Gilenya. Η υπόθεση τοποθετείται χρονικά μεταξύ του Απριλίου του 2011 και του Μαίου του 2012.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο έγγραφο της εισαγγελικής αρχής «ο Ανδρέας Λοβέρδος (…) έχοντας την ιδιότητα του υπουργού Υγείας συμφώνησε και έλαβε από τον Κωνσταντίνο Φρουζή ο οποίος ενεργούσε ως αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Νοvartis Hellas ΑΕΒΕ και για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εταιρίας αυτής συνολικό ποσό τουλάχιστον 200.000 ευρώ προκειμένου (…) να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της άνω εταιρίας».

Από την εισαγγελική αρχή τονίζεται ότι «φρονούμε ότι συντρέχει νόμιμη περίπτωση (…) προς άρση ασυλίας του Βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδου».

Στην δικογραφία φαίνεται τα στοιχεία για τον Ανδρέα Λοβέρδο να στηρίζονται σε δύο νέους μάρτυρες υπό προστασία καθώς και στα στοιχεία που προέρχονται από τον υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών και το Γραφείο Ομοσπονδιακών Ερευνών.

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.