Οι σκληροί νεοναζί της Combat 18 (Combat 18 Hellas)

Ανατριχίλα προκαλεί το σύνθημα που έγραψαν άγνωστοι πάνω στο μνημείο του αντιφασίστα μουσικού Πάυλου Φύσσα. Το C18 είναι το «σήμα κατατεθέν» ίσως της πιο σκληρής νεοναζιστικής οργάνωσης που δρα αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.

Πρόκειται για τους Combat 18 οι οποίοι ξεκίνησαν το 1992 από την Μεγάλη Βρετανία ως το… ένοπλο σκέλος της επίσης γνωστής για τα νεοναζιστικά ιδεώδη της, οργάνωσης «Blood and Honour». Με την πάροδο των ετών, ωστόσο, η C18 εμφανίστηκε και σε άλλες χώρες της με σημαντικότερες το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Πολωνία τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Βραζιλία, την Ισλανδία, την Τσεχία, την Σερβία, την Σουηδία, την Δανία ενώ υπάρχουν αναφορές για ύπαρξη μικρού πυρήνα και στην Ελλάδα.

Το νούμερο 18 αντιστοιχεί στα γράμματα Α και H (το πρώτο και το όγδοο του Αγγλικού αλφάβητου) που φυσικά παραπέμπει στο όνομα του Adolf Hitler .

Στην Βρετανία τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας έχουν κατηγορηθεί για δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών αλλά ακόμα και Άγγλων οι οποίοι δεν είναι λευκοί.

Η ιδεολογία τους βρίσκεται στον πυρήνα της ναζιστικής ιδεολογίας κάτι που άλλωστε δεν… προσπαθούν να το κρύψουν. Σημαντικό κομμάτι τους δρα μέσα στους κύκλους των οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι. Το προσωνύμιο του συγκεκριμένου πυρήνα, μάλιστα, είναι Chelsea Headhunters που σημαίνει «οι κεφαλοκυνηγοί της Τσέλσι».

Η Σκότλαντ Γιάρντ είχε από το 1998 μέχρι και το 2000 προχώρησε σε μια… «σκούπα» διαρκείας συλλαμβάνοντας αρκετά μέλη των Combat 18, αποδυναμώνοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό την οργάνωση. Παρόλα αυτά έχει καταφέρει όχι μόνο να επιβιώσει μέχρι σήμερα αλλά και να βρίσκει κάθε φορά διάφορους τρόπους να προκαλεί τον τρόμο.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.