«Όχι» από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στην πρόσκληση Τσίπρα για αποστολή στα Σκόπια

Κάθετα αρνητικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Καπνοπώλης στην πρόσκληση, προκειμένου να συμμετάσχει στην επιχειρηματική αποστολή που θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την Τρίτη 2 Απριλίου, στα Σκόπια.

Η πρόσκληση εστάλη από τον οργανισμό Enterprise Greece, που συντονίζει την επικείμενη αποστολή.

«Αυτό που έχει ανάγκη η επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλονίκης και δη της Βόρειας Ελλάδας, δεν είναι ένα ταξίδι «για την περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών οικονομικών σχέσεων» όπως αναφέρεται στην επιστολή του Enterprise Greece, αλλά να λυθούν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από τη Συμφωνία των Πρεσπών και δη για τα μακεδονικά προϊόντα. Απαντούμε λοιπόν αρνητικά σε μια πρόσκληση που δεν εξυπηρετεί προς αυτή την κατεύθυνση» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, υπογραμμίζοντας πως «το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί με την επιπόλαια συμφωνία δεν διορθώνεται με επισκέψεις στη γειτονική χώρα, στην οποία ούτως, η άλλως το ελληνικό επιχειρηματικό στοιχείο είναι έντονο».

Πηγή: thessstoday.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.