Έλληνες στρατηγοί στα Σκόπια

Όπως μετέδωσε το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων MIA, Έλληνες στρατηγοί επισκέφτηκαν την Παρασκευή τη Βόρεια Μακεδονία με επικεφαλής τον αρχιπλοίαρχο Μιχαήλ Ναούμ.

Η ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του βορειομακεδονικού υπουργείου Άμυνας με επικεφαλής τον συνταγματάρχη Ζόραν Σεκούλοφσκι.

Σύμφωνα με το MIA, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι δυνατότητες εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της άμυνας.

Η συνεργασία αυτή συμφωνήθηκε μεταξύ των υπουργών Άμυνας των δύο χωρών, Ευάγγελο Αποστολάκη και Ράντμιλα Σεκερίνσκα, τον Φεβρουάριο στις Βρυξέλλες.

Συνάντηση και με την υπουργό Άμυνας

Η ελληνική αντιπροσωπεία έγινε δεκτή και από την αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας, Ράντμιλα Σεκερίνσκα (φωτογραφία).

Η κ. Σεκερίνσκα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ετοιμότητα του αμυντικού τομέα των δύο χωρών να δείξει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δημιουργεί δυνατότητες συνεργασίας προς όφελος των πολιτών.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

«Απόφαση των δύο κυβερνήσεων είναι να ενισχύσουμε την συνεργασία και να αλλάξουμε τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, προσδίδοντας σε αυτές περιεχόμενο και φιλία.

»Η ανοιχτή και δυναμική συζήτηση μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών για την εμβάθυνση της συνεργασίας δείχνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι οι πρώτες που ανταποκρίθηκαν στην πολιτική έκκληση να δημιουργηθούν δυνατότητες συνεργασίας προς όφελος των πολιτών των δύο γειτονικών χωρών.

»Το κανάλι επικοινωνίας έχει ανοίξει, πρέπει να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο», υπογράμμισε στην συνάντηση η Σεκερίνσκα.

Όπως μεταδίδει το MIA, από την πλευρά του ο αρχιπλοίαρχος Μιχαήλ Ναούμ τόνισε στην συνάντηση ότι οι συνομιλίες σε επίπεδο επιτελείων δεν είναι γραφειοκρατικού χαρακτήρα αλλά αποτελούν ουσιαστική διαδικασία για την προώθηση της συνεργασίας στον τομέα της Άμυνας.

Σημείωσε, ακόμα, ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να υλοποιήσουν τα σχέδια για εμβάθυνση της συνεργασίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Βόρειας Μακεδονίας, με βάση τις κατευθύνσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και προς το συμφέρον των πολιτών των δύο χωρών, υπογραμμίζοντας ότι οι δυνατότητες συνεργασίας είναι τεράστιες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.