ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη

Τουρκικές οργανώσεις πραγματοποίησαν περιοδεία και έκαναν διαλέξεις με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η «τουρκική μειονότητα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, στη δυτική Θράκη, επιχειρώντας να θέσουν θέμα για τη δημιουργία σχολείων δύο γλωσσών στην περιοχή, δηλαδή της τουρκικής και της ελληνικής.

Οι Federation of Western Thrace Turks (ABTTF), Western Thrace Minority University Graduates Association (BTAYTD) και Culture and Education Foundation of Western Thrace Minority (PEKEM), σε συνεργαία με την οργάνωση Federal Union of European Nationalities (FUEN), οργάνωσαν διάλεξη στις 2 Μαρτίου, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα στην εκπαίδευση της «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη.

thrace2
Οι καλεσμένοι των οργανώσεων και τα μέλη τους πραγματοποίησαν περιοδεία στην Κομοτηνή, την Ξάνθη και σε αρκετά «χωριά Τούρκων», όπως αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους, προκειμένου να διαδώσουν τις ιδέες τους περί δίγλωσσου σχολείου. Στο πάνελ των ομιλητών ήταν καλεσμένοι εισηγητές από την Τουρκία, την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Δανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Το θέμα των διαλέξεων ήταν χωρισμένο σε δύο ενότητες. Η μία αφορούσε το δίγλωσσο σύστημα εκπαίδευσης και η δεύτερη το πώς θα βελτιωθεί το επίπεδο εκπαίδευσης της «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη.

thrace3

Πηγή: https://www.protothema.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.