Νέο προκλητικό δημοσίευμα του BBC: Δύσκολο να υπολογιστεί η «σλαβομακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα

Απάντηση στην επιστολή της Ένωσης Μακεδόνων Μεγάλης Βρετανίας δίνει το BBC σχετικά με το ρεπορτάζ που προκάλεσε σάλο αντιδράσεων στην Αθήνα και στο οποίο γίνονταν αναφορές για ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας».

Συγκεκριμένα, το BBC απαντά στον επικεφαλής της Ένωσης, κ. Πετρίδη και στα όσα είπε περί αντιφάσεων στο ρεπορτάζ. Ο κ. Πετρίδης είχε επισημάνει ότι στο κείμενο αναφερόταν πως η «μακεδονική γλώσσα» είχε απαγορευθεί επί Μεταξά ενώ στη συνέχεια σημειωνόταν ότι «η μακεδονική γλώσσα δεν έχει απαγορευθεί επισήμως στην Ελλάδα».

Δείτε το ρεπορτάζ;

Το BBC απαντά ότι στο δημοσίευμα ξεκαθαρίζεται πως η γλώσσα αυτή δεν έχει απαγορευθεί επισήμως «εδώ και δεκαετίες».

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Το βρετανικό δίκτυο τονίζει επίσης στην επιστολή-απάντηση ότι το δημοσίευμα δεν έκανε λόγο για «μεγάλη καταπιεσμένη μειονότητα», όπως ανέφερε σε άλλο σημείο της διαμαρτυρίας του ο πρόεδρος της Ένωσης Μακεδόνων Μ. Βρετανίας.

Το BBC παραπέμπει στην παράγραφο του δημοσιεύματος με αναφορά στον αριθμό των σλαβόφωνων ή των μακεδονικής εθνότητας απογόνων στην Ελλάδα που «είναι αδύνατο να υπολογιστεί με ακρίβεια».

Στην ίδια παράγραφο του δημοσιεύματος αναφέρεται ότι «ο ιστορικός Λεωνίδας Εμπειρίκος υπολογίζει ότι πάνω από 100.000 ακόμα ζουν στην ελληνική περιοχή της Μακεδονίας, αν και μόνο 10.000 έως 20.000 θα ταυτοποιούνταν ανοιχτά ως μέλη μιας μειονότητας».

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ του BBC.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.