Μοναδική στιγμή στην κυπριακή ΑΟΖ: Όταν το τρυπάνι «πέφτει» πάνω στο κοίτασμα-μαμούθ

Έκδηλη είναι εδώ και ώρες η ικανοποίηση στην Κύπρο από τα αποτελέσματα της γεώτρησης στο οικόπεδο 10.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη, η ποσότητα Φυσικού Αερίου ανέρχεται σε 5-8 τρις. κυβικά πόδια (142-227 δις κυβικά μέτρα) και πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις παγκόσμια τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο κ. Λακκοτρύπης δήλωσε πώς το εν λόγω κοίτασμα αποτελεί «καλή βάση» για να εξεταστεί το θέμα δημιουργίας τερματικού υγροποίησης, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα χρειαστούν περισσότερες ποσότητες.

Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο κ. Λακκοτρύπης δημοσίευσε ένα μοναδικό βίντεο από τη στιγμή που το τρυπάνι της κοινοπραξίας εντοπίζει το κοίτασμα.

 

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

«Το αποτέλεσμα μας ενθαρρύνει, θα περάσουμε τους επόμενους μήνες αναλύοντας τα αποτελέσματα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ExxonMobil, προσθέτοντας ότι θα εξεταστούν και οι μελλοντικές προοπτικές που αναπτύσσονται και ότι δεν έχουν αποκλειστεί προτάσεις για μεταφορά φυσικού αερίου από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Χαρακτήρισε «καλή βάση» για να δούμε το θέμα δημιουργίας τερματικού την ποσότητα που εντοπίστηκε, ωστόσο σημείωσε ότι θα χρειαστούν περισσότερες ποσότητες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.