Με γέφυρες του στρατού η σύνδεση των αποκομμένων οικισμών στα Χανιά

Τις πρώτες πρωινές ώρες ολοκληρώθηκε η κλειστή ευρεία σύσκεψη του έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου στα Χανιά για τη διαχείριση της κρίσης που προκάλεσε στη Δυτική Κρήτη η καταστρεπτική κακοκαιρία.

Η σύσκεψη έγινε παρουσία του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη που έφτασε χθες το βράδυ στα Χανιά, προερχόμενος από το Ηράκλειο όπου προσγειώθηκε το super puma που τον μετέφερε.

Όπως αποφασίστηκε στη διάρκεια της σύσκεψης με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων θα εγκατασταθούν εντός της ημέρας δύο επιχειρησιακές γέφυρες του στρατού προκειμένου να αποκατασταθεί η σύνδεση των αποκομμένων περιοχών για την άρση του αποκλεισμού των κατοίκων αλλά και για τη διέλευση συνεργείων και κλιμακίων που έχουν αναλάβει την αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Παράλληλα, ο κ. Σπίρτζης γνωστοποίησε στη διάρκεια της ίδιας σύσκεψης ότι οι εκτεταμένες κατολισθήσεις που έχουν σημειωθεί σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, εθνικού και επαρχιακού θα αποκατασταθούν από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών, που θα διαθέσει και κονδύλια για τον σκοπό αυτό.

Σήμερα, εξάλλου, θα ξεκινήσουν αυτοψίες κυβερνητικού κλιμακίου στις πληγείσες περιοχές, ενώ από την Αθήνα έχει έρθει πολυμελές κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, προκειμένου να παράσχουν συνδρομή σε περιπτώσεις κινδύνου ανθρώπινων ζωών.

Πηγή: cretapost.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.