Τα 60 πιάτα του μενού των Όσκαρ – Τι αποκαλύπτει ο σεφ της μεγάλης βραδιάς

Έπειτα από 25 χρόνια στην… κουζίνα των Όσκαρ ο Αυστροαμερικανός σεφ Βόλφγκανγκ Πακ ξέρει ακριβώς τι να προσφέρει στους διάσημους καλεσμένους της μεγάλης κινηματογραφικής βραδιάς.

Όσκαρ με καπνιστό σολομό και χαβιάρι, ζυμαρικά ανιολότι με μαύρη τρούφα, σοκολατένια αγαλματίδια επιχρυσωμένα με καθαρό χρυσό, είναι ανάμεσα στις γαστριμαργικές απολαύσεις που προσφέρουν ο Πακ και οι συνεργάτες του.

“Ασχολούμαι με τα Όσκαρ τα τελευταία 25 χρόνια, είναι απίστευτο. Θυμάμαι την πρώτη φορά, ήταν στο κέντρο της πόλης, είχαμε στήσει την κουζίνα στο πάρκινγκ, έβρεχε, είχε αέρα, ήταν τόσο δύσκολο!”, είπε ο 69χρονος σεφ στο AFP ενώ προετοιμάζεται για την 91η τελετή απονομής.

“Πλέον έχουμε δύο κουζίνες με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, εγκατεστημένες μόνιμα”, δηλώνει με ικανοποίηση ο Πακ, που είναι ο επικεφαλής μιας γαστρονομικής αυτοκρατορίας δεκάδων εστιατορίων σε όλο τον κόσμο, από το Μπέβερλι Χιλς και το Λας Βέγκας έως τη Σιγκαπούρη και τη Βρετανία.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Με την πάροδο των χρόνων, ο σεφ τελειοποίησε τα σπουδαία “κλασικά” πιάτα που έχουν πάντα μεγάλη επιτυχία στους 1.500 καλεσμένους της βραδιάς. ”

Ένα από τα παραδοσιακά μας πιάτα είναι το τοστ με κρέμα γάλακτος, καπνιστό σολομό και χαβιάρι. Το τοστ έχει το σχήμα του αγαλματίδιου των Όσκαρ, ετοιμάζουμε 3.500 τεμάχια”, εξηγεί ενώ ανάμεσα στα 60 πιάτα που αποτελούν το μενού του, περιλαμβάνεται η σπεσιαλιτέ της ώρας, όπως “τηγανητά ορτύκια με πιπεριά όπως τα φτιάχνουν στο Νάσβιλ”, ένα πιάτο εμπνευσμένο από μια παραδοσιακή συνταγή του Νότου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ή ακόμη τα ανιολότι (τα ραβιόλια όπως τα παρασκευάζουν στο Πιεμόντε της Ιταλίας) με αρακά και μαύρη τρούφα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.