Στη Βουλή το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ – Πλειοψηφία 180 βουλευτών ζητά ο Καμμένος

ου Γιώργου Λυκουρέντζου

Κατατέθηκε λίγο μετά από τις 21:30 το βράδυ της Τετάρτης, το Πρωτόκολλο για την εισδοχή της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ.

Το Πρωτόκολλο περιλαμβάνει τρία άρθρα και το μεσημέρι Πέμπτης θα εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Την Παρασκευή το πρωί στις 10.00 θα αρχίσει η μαραθώνια συνεδρίαση στην Ολομέλεια , η οποία μετά από τις ομιλίες περίπου 40 ομιλητών θα ολοκληρωθεί με την ονομαστική ψηφοφορία.

Στο μεταξύ θέμα αντισυνταγματικότητας στην επικύρωση του Πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με απλή πλειοψηφία αναμένεται να θέσει ο Πάνος Καμμένος.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Καμμένος αναφέρει: «Η κύρωση της συμφωνίας ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ λόγω του άρθρου 5 εκχωρεί Κυριαρχία και δεν το θεωρεί πλέον τρίτη χώρα. Είναι απόλυτα σαφές ότι εμπίπτει στο 28 παράγραφος 2 του Συντάγματος και απαιτεί πλειοψηφία 180 βουλευτών. Η ΝΔ θα στηρίξει πρόταση αντισυνταγματικότητας;».

Πηγή: Real.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.