Πρώτο «μπλόκο» σε νομοσχέδιο από τους ΑΝΕΛ – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητεί ονομαστικές ψηφοφορίες – ΒΙΝΤΕΟ

Οι πρώτες κοινοβουλευτικές «αρρυθμίες» μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση άρχισαν να εμφανίζονται. Αφορμή είναι νομοσχέδια προς ψήφιση, όπως σήμερα που συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του ΑΣΕΠ.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Υπάρχει κάθετη διαφωνία της αντιπολίτευσης σε τρία άρθρα. Κι αυτό που συμβαίνει σήμερα να είναι η αρχή όσων θα ακολουθήσουν καθώς ένα νομοσχέδιο ή κάποια άρθρα αν έχουν τη στήριξη μόνο των 145 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν περνούν. Κομβικός θα είναι και ο ρόλος των 16 ανεξάρτητων βουλευτών στην υπερψήφιση ή μη ενός νομοσχεδίου ή άρθρου. Το αποτέλεσμα συνάγεται από την πλειοψηφία των παρόντων ενώ αν η κυβέρνηση έχει απέναντί της όλη την αντιπολίτευση, τότε το σ/ν ή το άρθρο δεν περνάει. Υπήρξε σειρά συσκέψεων ώστε να ξεπεραστεί ο σκόπελος και οι επιπτώσεις του «διαζυγίου» με τους ΑΝΕΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται να ζητεί ονομαστικές ψηφοφορίες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.