Η ΦΥΣΗ ΒΟΗΘΑ στην εμμηνόπαυση;

 

Πρόκειται δηλαδή για ουσίες που συμπεριφέρονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τα οιστρογόνα, μόνο που η δράση τους δεν έχει την ίδια ένταση.

Όταν οι ουσίες αυτές, μέσω της τροφής εισέλθουν στον οργανισμό, “αγκιστρώνονται” από τους ίδιους υποδοχείς που συλλαμβάνουν και τα οιστρογόνα, τους βήτα-οιστρογονικούς υποδοχείς.

– Πριν τη εμμηνόπαυση, όταν δηλαδή ο οργανισμός της γυναίκας παράγει οιστρογόνα, τότε τα φυτοοιστρογόνα δρουν ανταγωνιστικά με τα υπάρχοντα οιστρογόνα:

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Αυτό, σημειώνει ο κ. Γκικόντες, είναι πολύ σημαντικό για την πρόληψη των γυναικολογικών καρκίνων, οι οποίοι σχετίζονται με την μεγάλη παραγωγή οιστρογόνων.

Σε έρευνα που έγινε στη Βρετανία, αποδείχθηκε ότι τα φυτοοιστρογόνα συγκρατούνται από τους ίδιους βήτα-οιστρογονικούς υποδοχείς, με τον ίδιο τρόπο που συγκρατείται η ταμοξιφένη, ένα από τα πιο ισχυρά όπλα τόσο για την πρόληψη όσο και για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού.

Διαβάστε περισσότερα στο: kontasou.com

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.