Όταν η Ντόρα αποκαλούσε τον Σαμαρά: Θλιβερό κεφάλαιο για το Σκοπιανό (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι η νύχτα της 5ης Δεκεμβρίου του 2011. Το πρωί της ίδιας μέρας το Διεθνές δικαστήριο της Χάγης εκδίδει απόφαση κατά της Ελλάδας, μετά από την προσφυγή των Σκοπίων. Η Ντόρα Μπακογιάννη, καλεσμένη στην εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά επιμένει στην ανάγκη σύνθετης ονομασίας και αποκαλεί τον Αντώνη Σαμαρά: Θλιβερό κεφάλαιο για το Σκοπιανό.

Δείτε τα αποσπάσματα της εκπομπής όπου γίνεται φανερή η σημερινή διγλωσσία της Νέας Δημοκρατίας και των στελεχών της για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Οι δε επιθέσεις στον Αντώνη Σαμαρά είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρες για το ρόλο που διαδραμάτιζε εκείνη την εποχή χρησιμοποιώντας το Σκοπιανό.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Η πρώην υπουργός εξωτερικών τονίζει επίσης ότι: «η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να αλλάξει θέση» καθώς όπως τονίζει «η εθνική θέση είναι μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων. Αυτή θα πρέπει να παραμείνει η θέση της Ελλάδος»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.