ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΟΥΝΑ: 8 ΣΤΟΥΣ 10 πολίτες διαφωνούν με την παραγωγή γούνας και την επιδότηση της γουνοποιίας

Τα στοιχεία συλλέχθηκαν στα πλαίσια τηλεφωνικής έρευνας που διεξήχθη πανελλαδικά τον Δεκέμβριο του 2018, σε δείγμα 1.200 ατόμων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, συμφωνούν με τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων άλλων ευρωπαϊκών κρατών, αποδεικνύοντας ότι η πλειονότητα των Ευρωπαίων πολιτών επιθυμούν την κατάργηση αυτής της δραστηριότητας.

Όπως επισημαίνει η ΜΚΟ VeGaia, τόσο η προηγούμενη όσο και η παρούσα κυβέρνηση, επιδότησαν και επιδοτούν με εκατομμύρια ευρώ τον κλάδο της γούνας από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, με αποτέλεσμα ο αριθμός των εκτροφείων να αυξηθεί σημαντικά (από 43 το 2011 σε 131 το 2018) ενώ εκτροφείο λειτουργεί ακόμη και στα Δερβενοχώρια, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Η σπατάλη δημόσιου χρήματος για την ενίσχυση της βιομηχανίας της γούνας, υποστηρίζει, προσβάλλει όχι μόνο τους Έλληνες φορολογούμενους, αλλά και τους πολίτες των ευρωπαϊκών κρατών που θεσμοθέτησαν την κατάργηση της εκτροφής και θανάτωσης ζώων για τη γούνα τους.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.