Θεσσαλονίκη:»Μαχη» για να κρατηθεί η περιφερειακή οδός ανοικτή

Αλατιέρες και γκρέιντερ πηγαίνουν διαρκώς πάνω κάτω αλλά λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης η μαύρη άσφαλτος μένει για πολύ λίγο.

Με νύχια και με δόντια κρατούν ανοιχτή την περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης μετά το νέο και πιο σφοδρό νυχτερινό κύμα χιονόπτωσης. Όλη η περιφερειακή οδός κυκλοφορείται σε μια λωρίδα, τη μεσαία ανά κατεύθυνση.

Αλατιέρες και γκρέιντερ πηγαίνουν διαρκώς πάνω κάτω αλλά λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης η μαύρη άσφαλτος μένει για πολύ λίγο.

Εφόσον συνεχιστεί με την ίδια ένταση η χιονόπτωση μέχρι το πρωί δύσκολα θα μείνει ανοιχτή και θα είναι προσπελάσιμη μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Στο Δερβένι είναι καλύτερα τα πράγματα, όμως η έξοδος προς Λητή και παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας έχει κλείσει.

Όσοι θέλουν να κινηθούν προς Λητή, Λαγυνά, Λαγκαδά και τις περιοχές προς δήμο Βόλβης μπορούν να παίρνουν μόνο την έξοδο προς Λαγκαδά από την Εγνατία οδό με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Καβάλα. Όμως η παλιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Καβάλας έχει καλυφθεί πλέον από στρώμα χιονιού και χρειάζεται αλυσίδες.

Με δυσκολία κινούνται τα οχήματα κι από το αεροδρόμιο μέσω Φοίνικα, ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται η έξοδος προς περιφερειακή στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος και τουλάχιστον μέχρι τον Κ11 προς Πανόραμα.
Χαμηλές ταχύτητες και δυσκολίες στην κυκλοφορία καταγράφονται και μέσα στην πόλη και σε πολλούς δρόμους η κίνηση είναι εφικτή μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/diskoli-i-nichta-gia-na-kratithi-anichti-i-periferiaki-odos?fbclid=IwAR174kgBO-r-h51efs1A65OdmY0jy7tEUjCa6v_kdLulcNAY9x2IO4UusG0

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.