Μία εξαιρετική τιμή σήμερα σε ένα αμερικανικό πλοίο-Μουσείο με ελληνικές… ρίζες

Μία εξαιρετική τιμή επιφύλαξε σήμερα, ανήμερα της Εθνικής επετείου του ΟΧΙ και του Έπους του 1940, η διεύθυνση ενός Αμερικανικού πλοίου-Μουσείου, το οποίο όπως έχει πολύ δυνατές και πολύχρονες ελληνικές… ρίζες.

Πρόκειται για το πλοίο-Μουσείο USS «SLATER», το οποίο για περισσότερα από 40 χρόνια υπηρέτησε ευόρκως στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, με το όνομα Α/Τ «ΑΕΤΟΣ». Για να τιμήσουν αυτήν την «ελληνική ρίζα» του πλοίου, που είναι μόνιμα αγκυροβολημένο στα προάστια της Νέας Υόρκης, η Διεύθυνσή του αποφάσισε όπως σήμερα υψωθεί και στον κεντρικό ιστό του η Ελληνική Σημαία, ως μία ελάχιστη ένδειξη τιμής στον αγώνα του Ελληνικού λαού εναντίον της φασιστικής Ιταλίας και τους νεκρούς του αγώνα αυτού.

Κάτω, λοιπόν, από τη φωτογραφία του σκάφους με την Ελληνική Σημαία, που ανέβασαν στη σελίδα του Μουσείου στο facebook, έγραψαν και τα ακόλουθα άκρως τιμητικά για τη χώρα μας, που τα μεταφέρουμε εδώ σε ελεύθερη απόδοση:

«Σήμερα, ημέρα του ΟΧΙ, τιμούμε τα 40 χρόνια που το USS “SLATER” υπηρέτησε στο Ελληνικό ΠΝ ως Α/Τ “ΑΕΤΟΣ”. Υψώνουμε την Ελληνική Σημαία.

Η ημέρα του ΟΧΙ εορτάζεται στην Ελλάδα, την Κύπρο και σε ολόκληρο τον κόσμο όπου υπάρχουν ελληνικές κοινότητες στις 28 Οκτωβρίου κάθε χρόνου. Η ημέρα αυτή αντιπροσωπεύει την απόρριψη από τον πρωθυπουργό της Ελλάδος Ιωάννη Μεταξά του Ιταλικού τελεσιγράφου του δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι στις 28 Οκτωβρίου 1940, για να καταλάβει την Ελλάδα. Η Ελληνική Σημαία θα ανεμίζει στον ιστό του Α/Τ “ΑΕΤΟΣ” ακόμα μία φορά.

Για την Ελληνική αντίσταση που ακολούθησε όταν εκδηλώθηκε η ιταλική εισβολή κατά της Ελλάδος, ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ουίνστων Τσώρτσιλ είχε πει “…μέχρι τώρα λέγαμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες. Από τούδε και στο εξής θα λέμε ότι οι Ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες”. Ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες φίλους μας και υποστηρικτές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια στο USS “SLATER», πρώην Α/Τ «ΑΕΤΟΣ», υψώνεται κάθε χρόνο η Ελληνική Σημαία τόσο την 28η Οκτωβρίου όσο και την 25η Μαρτίου.

Ασφαλώς εξαιρετική τιμή, από εξαιρετικούς φίλους της Ελλάδος!

Πηγή

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.