«Μακεδονομάχοι» κατά Μητσοτάκη για την «κωλοτούμπα»: Δεν ξεχνάμε!

Ευθέως με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τα βάζουν πια οι «Μακεδονομάχοι» για την αλλαγή της στάσης του απέναντι στην Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία προεκλογικά ήταν εθνικά επιζήμια και μετεκλογικά πρέπει να τηρηθεί κατά γράμμα.

Με μια φλογερή ανακοίνωσή της η Παμμακεδονική Ένωση των ΗΠΑ που ήταν ο βασικός διοργανωτής των συλλαλητηρίων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και ειδικά του Συντάγματος, κάνει λόγο για «επικοινωνιακή εκστρατεία» του Κυριάκου Μητσοτάκη με στόχο να κερδίσει τις εκλογές κι «όχι για την ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Επιπλέον, τονίζει ότι ο πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη απαξίωσε να συναντηθεί με μέλη της Ένωσης, πράγμα που όμως είχε κάνει προεκλογικά.

Τέλος τον κατηγορεί ότι στην ομιλία του στην Αστόρια απέφυγε κάθε αναφορά στο Μακεδονικό και στην συνάντηση που είχε με τον Ζάεφ, προειδοποιώντας ότι τα μέλη της δεν θα ξεχάσουν την κωλοτούμπα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Παμμακεδονικής Ένωσης των ΗΠΑ: 

«Η αντίθεσή του πρωθυπουργού Κυριακού Μητσοτάκη στη Συμφωνία των Πρεσπών αποτέλεσε τη ραχοκοκαλιά της προεκλογικής του εκστρατείας προσβλέποντας στην έντονη δυσαρέσκεια του ελληνικού λαού. Μάλιστα υπενθυμίζουμε ότι ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία με περιοδεία στη Μακεδονία. Τότε χαρακτήριζε «εθνική ήττα» την Συμφωνία των Πρεσπών και δεσμεύθηκε για «μια μεγάλη επικοινωνιακή εκστρατεία για την ελληνικότητα της πραγματικής Μακεδονίας».

Έμελλε όμως η υπόσχεσή του να παραμείνει μόνον επικοινωνιακή εκστρατεία για την εκλογική του νίκη και όχι για την ελληνικότητα της Μακεδονίας! Με την ανάληψη της εξουσίας η στάση του Έλληνα πρωθυπουργού και των κυβερνητικών παραγόντων άρχισε σταδιακά να μαλακώνει στο θέμα της Μακεδονίας. Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, απαξίωσε να συναντηθεί με εκπροσώπους της ηγεσίας της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής (ενώ συναντήθηκε με εκπροσώπους οργανώσεων που επέλεξαν οι συνεργάτες του).

Γνώριζε και γνωρίζει ο ίδιος πολύ καλά τους αγώνες που επί δεκαετίες έχει δώσει η ιστορική ομογενειακή οργάνωση αλλά και ευρύτερα η ομογένεια για το μακεδονικό θέμα και είχε συναντηθεί προεκλογικά με αρκετά στελέχη της. Πραγματικά πρόσβαλε το κοινό αίσθημα και υποτίμησε τη νοημοσύνη μας καθώς στην ομιλία του, στη δημόσια συγκέντρωση στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, απέφυγε κάθε αναφορά στο Μακεδονικό θέμα και στη συνάντηση που είχε με τον Ζόραν Ζάεφ ενώ αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Αλλά τι να μας πει αφού, ξεχνώντας τις προεκλογικές του υποσχέσεις κι αναιρώντας τα λεγόμενά του, είπε στον ομόλογό του ότι ‘η συμφωνία αυτή αποτελεί πλέον μέρος του διεθνούς δικαίου και επομένως η Ελλάδα πρέπει να τη σεβαστεί’. Είναι θλιβερό το γεγονός ότι η πολιτική και το ενδιαφέρον της ελληνικής πολιτείας για την ομογένεια εξαντλείται στις προεκλογικές εκστρατείες. Και δυστυχώς στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης αρκούνται σε κολακείες και υποσχέσεις χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις που θα ενισχύσουν και θα καταστήσουν ουσιαστικές τις σχέσεις της ομογένειας με το μητροπολιτικό κέντρο…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολούθησε την πεπατημένη. Όμως οι περισσότεροι από εμάς δεν ξεχνούμε!»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.