Κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου μετά την επίσκεψη πλοίων του ΠΝ στην Αλεξάνδρεια

Σύμφωνα με αιγυπτιακά ΜΜΕ, Αιγυπτιακές και Ελληνικές ναυτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν χθες ασκήσεις στη Μεσόγειο κατά την επίσκεψη ελληνικών πλοίων στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας.

Η φρεγάτα «Ύδρα» βρέθηκε εκεί στο πλαίσιο του θερινού ταξιδιού της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και κατά τον πλού της από και προς το λιμάνι της Αιγύπτου ασκήθηκε με πλοία του πολεμικού ναυτικού της χώρας.

Οι εκδηλώσεις έρχονται στο πλαίσιο του σχεδίου της Γενικής Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου για την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας με όλες τις «φιλικές» και «αδελφικές χώρες», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα αιγυπτιακά ΜΜΕ.

Έρχονται επίσης ως μέρος της ανταλλαγής εμπειριών και ενισχύοντας τις προσπάθειες να επωφεληθούν από τις δυνατότητες και των δύο πλευρών για την επίτευξη των κοινών τους συμφερόντων.

Οι ναυτικές ασκήσεις περιελάμβαναν τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ορισμένων ειδικών δραστηριοτήτων κατάρτισης.

Όλα αυτά στον απόηχο της συνόδου Ισραήλ-Αιγύπτου-Ελλάδος-ΗΠΑ και των αυξανόμενων τουρκικών επιθετικών κινήσεων στη Μεσόγειο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.