Καταρρέει ο μύθος του νέου «μακεδονικού αγώνα»

Με την αποκάλυψη αυτή καταρρέει ο μύθος του νέου «μακεδονικού αγώνα» που έπλασε για τον εαυτό του ο κ. Μητσοτάκης παρασυρόμενος από τη γραμμή Σαμαρά και με μοναδικό κίνητρο τα προσδοκώμενα εκλογικά οφέλη, γράφει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Το πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Η κυριακάτικη αποκάλυψη από το «Ντοκουμέντο» της επιστολής του Κώστα Καραμανλή στον Τζορτζ Μπους έχει μείνει ακόμα αναπάντητη από τη Ν.Δ.

Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από τους κύκλους του πρώην πρωθυπουργού, οι οποίοι επιχείρησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις με μια σειρά επιχειρημάτων που ανασκευάστηκαν πλήρως στο χτεσινό φύλλο της Εφ.Συν.

Αλλά η ηγεσία της Ν.Δ εξακολουθεί να παραμένει σιωπηλή.

Τι να πει άλλωστε; Η αλήθεια είναι ότι με την αποκάλυψη αυτή καταρρέει ο μύθος του νέου «μακεδονικού αγώνα» που έπλασε για τον εαυτό του ο κ. Μητσοτάκης παρασυρόμενος από τη γραμμή Σαμαρά και με μοναδικό κίνητρο τα προσδοκώμενα εκλογικά οφέλη.

Από τη στιγμή που αποδεικνύεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι πολύ καλύτερη από τη γραμμή στην οποία είχε υποχωρήσει η Ν.Δ. το 2005 πώς θα στηρίξει τώρα τις αθλιότητες περί «κακής» αν όχι «προδοτικής» συμφωνίας.

Το μόνο «επιχείρημα» που ψελλίζουν στις συνεντεύξεις τους τα στελέχη της Ν.Δ. είναι ότι η επιστολή αυτή του πρώην πρωθυπουργού στάλθηκε μόνο στον πρόεδρο των ΗΠΑ για λόγους τακτικής επειδή είχε προηγηθεί η αναγνώριση της ΠΓΔΜ με το όνομα «Μακεδονία».

Όπως αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών», τις ίδιες τότε ημέρες, δηλαδή 7, 8 και 9/4/2005, στάλθηκαν από τον Κώστα Καραμανλή επιστολές με πανομοιότυπο περιεχόμενο στον καγκελάριο της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο και τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Πανομοιότυπες επιστολές απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης προς τον Όλι Ρεν, επίτροπο της Ε.Ε αρμόδιο για τη διεύρυνση, τον Ζαν Άσελμπορν, υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου που είχε τότε την προεδρία της Ε.Ε και τον Χαβιέ Σολάνα, ύπατο εκπρόσωπο για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας.

Όλες αυτές οι επιστολές έχουν τα εξής κοινά στοιχεία με την επιστολή προς τον πρόεδρο Μπους

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.