Συνεχίζει να προκαλεί και ο Ράμα: «Τεχνικά, Ελλάδα και Αλβανία είναι σε εμπόλεμη κατάσταση»

Την αισιοδοξία του για πιθανή συμφωνία με την Ελλάδα στα ανοικτά θέματα εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Παράλληλα όμως ο Εντι Ράμα έκανε και πάλι αναφορά σε «αποζημιώσεις» και «Τσάμηδες». Ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρξει μια συμφωνία με την Ελλάδα που θα λύνει τις διαφορές αναφορικά με την ΑΟΖ στο Ιόνιο και «αποζημίωση» για την περιουσία των «Τσάμηδων»,  είπε χαρακτηριστικά.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

«Ελπίζω να λύσουμε τα πάντα έως το καλοκαίρι», είπε προσθέτοντας ότι η χώρα του και η Ελλάδα είναι τεχνικά σε εμπόλεμη κατάσταση κάτι που έχει μείνει ως «κληρονομιά» από το β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Έτσι 70 χρόνια ιστορίας δεν θα είναι πλέον ένα εμπόδιο στο μονοπάτι προς το μέλλον» σημείωσε.

Ο Ράμα καλεί παράλληλα την Ε.Ε να αρχίσει συνομιλίες με τη χώρα του ως μέρος της διεύρυνσης στα δυτικά Βαλκάνια για να βελτιωθεί η ασφάλεια στην περιοχή. Είπε ότι είναι «τρελό» να αποτύχει η Ευρώπη στο να αγκαλιάσει μια περιοχή που είναι κομβική για τις μεταναστευτικές ροές και την οποία εποφθαλμιά η Ρωσία ως «στρατηγικό τρόπαιο».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.