Νέα πρόκληση από τα Σκόπια: ΜΚΟ κατηγορούν την Ελλάδα για γενοκτονία «Μακεδόνων»

Για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία «Μακεδόνων» από το 1913, κατηγορούν την Ελλάδα, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις των Σκοπίων.

Ο λόγος για τέσσερις ΜΚΟ, οι οποίες έστειλαν κοινή δήλωση στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, το οποίο στο άρθρο του έχει τίτλο «Η Ελλάδα κατηγορείται για «γενοκτονία» του Μακεδονικού λαού».

Συγκεκριμένα, την κοινή δήλωση υπογράφουν το Διεθνές Κίνημα για τα «Μακεδονικά» Ανθρώπινα Δικαιώματα, η Ηνωμένη «Μακεδονική» Διασπορά, το Παγκόσμιο «Μακεδονικό» Συμβούλιο και το Παγκόσμιο «Μακεδονικό» Συντονιστικό Δίκτυο.

«Μακεδονικές μη κυβερνητικές οργανώσεις διαμαρτύρονται για τις εν εξελίξει συζητήσεις για το όνομα της χώρας τους, κατηγορώντας την Ελλάδα για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία κατά της Μακεδονικής μειονότητας από το 1913», ξεκινά το άρθρο.

Στη δήλωσή τους – που εκδόθηκε από το κοινό τους υποκατάστημα στη Γενεύη – οι ΜΚΟ υποστηρίζουν ότι ο λαός της πΓΔΜ δεν μπορεί πλέον να φέρει το απαράδεκτο βάρος της αδικίας που υπέστησαν από την Ελλάδα, τα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ μέσω των συνεχιζόμενων «συνομιλιών» το όνομα της χώρας τους, το οποίο ξεκίνησε το 1993.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Οι ΜΚΟ αναφέρουν επίσης, ότι το θέμα της ονομασίας είναι η εφεύρεση της ελληνικής κυβέρνησης και είναι απλά η συνέχιση και η διεθνοποίηση της 100ετούς εσωτερικής της πολιτικής, της άρνησης αναγνώρισης της ταυτότητας της «μακεδονικής» μειονότητας».

Επιπλέον, ζητούν την ίδρυση ανεξάρτητης εξεταστικής επιτροπής για την εξέταση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, των εγκλημάτων πολέμου και της γενοκτονίας που διαπράχθηκαν κατά της «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα από το 1913 και έπειτα.

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί με το παρελθόν της και να αναγνωρίσει δημόσια και να ζητήσει συγγνώμη για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία που διαπράττει στη μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα από το 1913» αναφέρουν οι ΜΚΟ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.