Νέο πακέτο ενίσχυσης για τους επιστήμονες – Θα ενταχθούν στο επίδομα των 800 ευρώ

Εξετάζεται η δυνατότητα ένταξης και των επιστημόνων (π.χ. δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, λογιστές) στη γενική ενίσχυση των 800 ευρώ, αντί της ενίσχυσης των 600 ευρώ, κατόπιν κατάρτισης. Σύμφωνα με πληροφορίες το πακέτο ετοιμάζεται για τους επιστήμονες που πλήττονται οικονομικά μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να «τρέξει» ένα ανοιχτό πρόγραμμα ύψους 180 εκ., με επιταγή κατάρτισης (voucher), με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης για τη στήριξη 166.000 επιστημόνων που προέρχονται από έξι βασικούς επιστημονικούς κλάδους ( Δικηγόρων, Γιατρών [συμπεριλαμβανομένων οδοντιάτρων, ψυχιάτρων και λοιπού ιατρικού προσωπικού], Μηχανικών / αρχιτεκτόνων, Οικονομολόγων /Λογιστών, Εκπαιδευτικών και Ερευνητών).

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ωστόσο, αντέδρασε στην εξαγγελία για την έκτακτη ενίσχυση 600 ευρώ μέσω voucher, παραθέτοντας σειρά αιτημάτων. Το πρώτο αίτημα του ΔΣΑ -που πιθανώς πρόκειται να ικανοποιηθεί- ήταν η υπαγωγή «στο καθεστώς επιδότησης των 800 ευρώ, καθώς πρόκειται για ζήτημα επιβίωσης, αλλά και αξιοπρέπειας, του δικηγορικού σώματος».

Την ένταξη όλων ανεξαιρέτως των επιστημόνων στο επίδομα των 800 ευρώ είχε ζητήσει νωρίτερα με δήλωσή του και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας: «Ο κος Μητσοτάκης οφείλει να παρέμβει προσωπικά και να πάρει πίσω αυτή την απαράδεκτη μεθόδευση. Και να εντάξει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως άλλωστε προβλέπει και η ΠΝΠ, χωρίς καμία εξαίρεση, στο έκτακτο -αν και ανεπαρκές- επίδομα των 800 ευρώ. Μου φαίνεται αδιανόητο τη στιγμή που δεν υπάρχουν δημοσιονομικοί περιορισμοί από την ΕΕ στις δαπάνες για την αντιμετώπιση της κρίσης, η κυβέρνηση να συμπεριφέρεται με αυτό το τρόπο σε μια σειρά από κρίσιμους επαγγελματικούς κλάδους», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.