Κορωνοϊός-επίδομα 800 ευρώ: Οι εργοδότες πολιόρκησαν την «Εργάνη» -Βροχή οι αιτήσεις

Πρόκειται για επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει υποχρεωτικά τη λειτουργία τους ή πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος ήταν πως με το άνοιγμα της πλατφόρμας στην «Εργάνη» υποβλήθηκαν 356 φόρμες από εργοδότες, ενώ ανά λεπτό λειτουργίας προσετίθεντο 100 νέες φόρμες.

Πέρα από τους εργαζόμενους στους οποίους έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας και δικαιούνται τα 800 ευρώ, οι επιχειρήσεις-εργοδότες υποχρεούνται να συμπεριλάβουν στην υπεύθυνη δήλωση και τους εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση εργασίας έχει λυθεί από 1ης Μαρτίου 2020 έως 20 Μαρτίου 2020, είτε με καταγγελία από τους ίδιους είτε με οικειοθελή αποχώρηση του εργαζόμενου.

Η διαδικασία για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους θα διαρκέσει ως το τέλος του μήνα, ενώ για τις επιχειρήσεις που πλήττονται η διαδικασία είναι «ανοικτή», καθώς προστίθενται συνεχώς νέοι ΚΑΔ.
Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι εργοδότες

Οι εργοδότες για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία θα πρέπει να μπουν στην «Εργάνη».
Για να μπείτε στην ΕΡΓΑΝΗ, πατήστε ΕΔΩ
Τι πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι για να λάβουν τα 800 ευρώ

Από την 1η Απριλίου θα ανοίξει και η ειδική πλατφόρμα για τους εργαζόμενους, οι οποίοι σε αντίστοιχη ηλεκτρονική φόρμα-υπεύθυνη δήλωση θα συμπληρώσουν (εκτός των προσωπικών τους στοιχείων, τα οποία αντλούνται αυτόματα από το Π.Σ. «Εργάνη») τα στοιχεία του προσωπικού τους τραπεζικού λογαριασμού IBAN, καθώς και τον αριθμό πρωτοκόλλου καταχώρισης της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη στο Π.Σ. «Εργάνη».
Η λίστα με τις επιχειρήσεις που εντάσσονται στα μέτρα του κορωνοϊού

Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε την Τρίτη επικαιροποιημένη λίστα με τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορωνοϊού και θα λάβουν μέτρα στήριξης.

Δείτε όλη τη λίστα σε μορφή PDF ΕΔΩ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.