Γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους: «Καμιά προστασία πρώτης κατοικίας, ούτε για τους αδύναμους» [Βίντεο]

Ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους Φώτης Κουρμούσης ξεκάθαρα δήλωσε ότι με τον πτωχευτικό νόμο που φέρνει η κυβέρνηση δεν θα υπάρχει κάποια προστασία της πρώτης κατοικίας.

«Θα περιέχει μόνο τη δυνατότητα ρύθμισης των χρεών. Αν δεν τα ρυθμίσεις τα χρέη σου θα χάνεις την περιουσία σου». «Δεν προβλέπεται καμία προστασία ακόμα και για αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους», απάντησε σε σχετική ερώτηση. Ωστόσο η οδηγία λέει ότι αφού χάσουν την περιουσία τους θα σβήνονται τα χρέη, πρόσθεσε ο Φ. Κουρμούσης.

«Θα ρυθμίζεις τα δάνεια σου αλλά δεν θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία» είπε ο κ. Κουρμούσης προσθέτοντας ότι οι πλειστηριασμοί που θα γίνουν θα είναι χιλιάδες. «Θα πρέπει να πτωχεύσει και ο εγγυητής αν δεν μπορεί να πληρώσει τα χρέη του οφειλέτη». «Θα είναι πολύ μεγάλος αριθμός των πτωχευμένων πολιτών» πρόσθεσε. Συμφώνησε δε με την δημοσιογράφο της εκπομπής ότι πρόκειται για «εξόντωση» των οφειλετών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.