Η ΕΡΤ επιδοτεί, δεν επιδοτείται από τον Προϋπολογισμό

Για μια ακόμη φορά η ΕΡΤ παρουσιάζεται ως ΔΕΚΟ η οποία δέχεται επιχορήγηση, σε διάφορα ρεπορτάζ. Η πραγματικότητα είναι πως η μόνη σχέση που έχει η ΕΡΤ με τον κρατικό προυπολογισμό, είναι πως κάθε χρόνο τον επιδοτεί. Και εξαιτίας της Μνημονιακής νομοθεσμίας αποδίδοντας κυμαινόμενο μερίδιο του πλεονάσματος που έχει και ως μέρισμα που αποδίδει στον μέτοχο. Για την ακρίβεια εκτός από τον προυπολογισμό στηρίζει και  τον ΕΔΟΕΑΠ, ως μια από τις 3 εταιρείες, Nova και Cosmote TV που πληρώνουν κάθε μήνα τεράστια ποστά στην απόδοση του 2% του κύκλου εργασιών τους. 

Το καθεστώς λειτουργίας της ΕΡΤ είναι γνωστό και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, προδίδει τουλάχιστον άγνοια, επί των βασικών ζητημάτων λειτουργίας των αγοράς των ΜΜΜΕ

Ο πόρος του ανταποδοτικού τέλους είναι θεσπισμένος και πληρώνεται από τα νοικοκυριά μέσω των λογαριασμών του ρεύματος. Δεν σχετίζεται με τον προυπολογισμό. Επιπροσθέτως, η  ΝΔ στο παρελθόν ήταν που εκτόξευσε στο 4.24 ευρώ τη μηνιαία πληρωμή (50,88 ευρώ το έτος) υπέρ της ΕΡΤ, που σήμερα είναι στα 3 ευρώ (36 ευρώ το χρόνο).

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε μια κερδοφόρο ΕΡΤ,  επί 4 έτη  με αποθεματικά της τάξης των 200 εκατ. ευρώ . Η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ διέλυσαν την ΕΡΤ, της έριξαν μαύρο και τοποθέτησαν στη θέση της, τα μορφώματα της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ, με οικονομικές συνέπειες που ακόμη δεν έχουν ερευνηθεί, για έναν περίεργο λόγο…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.