Ολοταχώς προς τα 100 δολάρια το αργό πετρέλαιο Μπρεντ

Ξεπέρασε τα 81 δολάρια το βαρέλι η τιμή του αργού πετρελαίου τύπου Μπρεντ, που αποτελεί το υψηλότερο πεδίο από το 2014. Ενεργειακοί και οικονομικοί αναλυτές θεωρούν ότι η περιοχή των 100 δολαρίων δεν απέχει πλέον πολύ αφού υπάρχουν καθοριστικοί παράγοντες, που ενισχύουν την τάση ανόδου.

«Όλη η προσοχή πέφτει στην αντίδραση του ΟΠΕΚ. Ο Τραμπ στην πραγματικότητα μπήκε στην γωνία. Είμαστε σε μία κατάσταση κατά την οποίαν επιβάλει εμπορικούς δασμούς, έχουμε την ανανέωση των αμερικανικών κυρώσεων κατά των εξαγωγών ιρανικού πετρελαίου από τις 4 Νοεμβρίου. Σε απάντηση ο Τραμπ απευθύνεται στον ΟΠΕΚ και λέει πως πρέπει να παράξετε περισσότερο. Τώρα δεν υπάρχει κανένα πλεονέκτημα για την Σαουδική Αραβία ώστε να αυξήσει την παραγωγή», αναφέρει ο Κεντ Μουρς εκτελεστικός διευθυντής της Energy Capital Research Group.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες αν κι εμφανίζονται πρόθυμες να ικανοποιήσουν το αμερικανικό αίτημα προς το παρόν αναβάλλουν μία οριστική απόφαση.

Καθοριστικό ρόλο εξάλλου παίζει κι ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα.

euronews

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.