Ποινική ασυλία για τους τραπεζίτες φέρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών το πρώτο θέμα που έθεσε ήταν αυτό της «ποινικής ασυλίας» των τραπεζικών στελεχών που λαμβάνουν αποφάσεις, όπως για την αναδιάρθρωση δανείων. Καταλαβαίνω ότι έχουν δίκιο και ασφαλώς θα υπάρξει κυβερνητική πρωτοβουλία γι’ αυτό» δήλωσε σε συνέντευξή του στο ρ/σ ΠΘ ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η εν λόγω νομοθετική παρέμβαση στοχεύει στην ποινική ασυλία των τραπεζικών στελεχών που λαμβάνουν αποφάσεις για την αναδιάρθρωση δανείων, τις διαγραφές και τα κουρέματα, με την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να τους θωρακίσει έναντι κάθε απόφασης.

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις για τον εξωδικαστικό μηχανισμό διακανονισμού, ανακοινώνοντας ότι έχει συσταθεί ήδη ομάδα εργασίας στο υπουργείο. Όπως σημείωσε, γίνεται συζήτηση και με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών «προκειμένου να διαπιστωθεί «που «κολλάει» ο εξωδικαστικός μηχανισμός και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες καθώς ο νόμος ψηφίστηκε μεν αλλά πρακτικά αποτελέσματα, όπως ξέρετε, έχουμε ελάχιστα. Αυτό μας ενδιαφέρει πάρα πολύ όπως και η αναμόρφωση του πτωχευτικού δικαίου».

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ:Αναρωτιόμαστε λοιπόν, τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με τις τράπεζες, αναφορικά με τα Κόκκινα Δάνεια – διότι αυτό είναι ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ των τραπεζών και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα, ώστε να χρειάζεται χορήγηση ποινικής ασυλίας στα τραπεζικά στελέχη;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.