Σαν σήμερα, το 2000, η Ελλάδα μπήκε στο ευρώ!

Στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, που πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία στις 19 και 20 Ιουνίου του 2000, το συμβούλιο των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECOFIN), αποφάσισε την ένταξη της Ελλάδας στην ζώνη του ευρώ

Ενώ η Ελλάδα βρίσκεται «επί ξυρού ακμής», οι φόβοι για έξοδο από την ζώνη του ευρώ και πιθανή χρεοκοπία εντείνονται και το βλέμμα της κυβέρνησης, των Ευρωπαίων εταίρων και του απλού κόσμου, έχει στραφεί στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, η ειρωνία είναι ότι σαν σήμερα, το 2000, μπήκαμε στο ευρώ!

Η τότε κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη έβαλε την χώρα στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ), αφού με απόφαση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, που έγινε στην Πορτογαλία στις 19 και 20 Ιουνίου του 2000, αποφασίστηκε να ενταχθεί η χώρα μας στη ζώνη του ευρώ.

Ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που οραματίστηκε την χώρα μέσα στην μεγάλη οικογένεια της Ευρώπης ήταν ο Κωσταντίνος Καραμανλής, που στις 29 Μαΐου 1979 οδήγησε την Ελλάδα στην Ευρώπη, ενώ την 1η Ιανουαρίου του 1981 η Ελλάδα έγινε πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας (ΕΟΚ).

Η ολοκλήρωση για πλήρη ένταξη της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια ήρθε με την ένταξή στης στο κοινό νόμισμα το 2000. Το ευρώ αντικατέστησε μια σειρά εθνικών νομισμάτων, ανάμεσά τους και η δραχμή, με την ελπίδα ότι το ευρώ και η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική σε όλους τους τομείς θα δώσει ώθηση στις οικονομίες των κρατών μελών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.