«Βουτιά» έκανε το Χρηματιστήριο – «Γκρεμίστηκαν» οι τράπεζες σχεδόν στο -8%

«Βουτιά» έκανε το Χρηματιστήριο με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί σχεδόν στο -8%. H διόρθωση έρχεται έπειτα από το μετεκλογικό ράλι των προηγουμένων ημερών, που είχε οδηγήσει τον γενικό δείκτη σε υψηλά 12μήνου.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 2,81% στις 813,33 μονάδες, με τον τζίρο να κινείται και αυτή τη φορά σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Η αξία των συναλλαγών υπερβαίνει τα 113 εκατ. ευρώ.

Σφυροκόπημα δέχθηκαν οι μετοχές των τραπεζών, σε μία διόρθωση μετά το δυναμικό ράλι των τελευταίων εβδομάδων. Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρήσε ενδοσυνεδριακά σχεδόν 8% (7,9%). Στο στόχαστρο βρέθηκαν επίσης οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες με απώλειες 3,5%, ενώ πτώση μεγαλύτερη του 3% κατέγραψε και ο κλάδος πετρελαίου.

Οι επενδυτές έσπευσαν να κατοχυρώσουν τα κέρδη από το ανοδικό σερί που είχαν πυροδοτήσει τα υψηλά ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές και η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, με προσδοκίες για μια νέα κυβέρνηση που θα ακολουθήσει φιλοαναπτυξιακή πολιτική, προσελκύοντας επενδύσεις.

Τα κατώτερα των προσδοκίων στοιχεία για το ΑΕΠ, με επιβράδυνση της οικονομίας στο 1,3% συνέβαλαν στο αρνητικό κλίμα. Η προσοχή στρέφεται στην έκθεση των θεσμών, που αναμένεται να κρούει των κώδωνα του κινδύνου για δημοσιονομικό εκτροχιασμό εξαιτίας των πρόσφατων παροχών, αλλά και για καθυστερήσεις στα προαπαιτούμενα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.