Πρωτομαγιάτικη…φοροδιαφυγή σε Μύκονο, Σαντορίνη και Νάξο – 48ωρα λουκέτα και πρόστιμα

Eνώ η αγορά περίμενε ότι οι έλεγχοι τηςΑΑΔΕ (Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων) θα άρχιζαν το καλοκαίρι, οι ελεγκτές των ΔΟΥ Ρόδου και Σύρου έκαναν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αιφνιδιαστικά την εμφάνισή τους την Πρωτομαγιά, πιάνοντας στον ύπνο τους επιτήδειους επιχειρηματίες.

 

Το σύνολο των παραβάσεων που διαπιστώθηκαν σε Σαντορίνη-Μύκονο-Νάξο από 30/4 έως 2/5/2018, ήταν 156.

Συγκεκριμένα, στη Μύκονο διαπιστώθηκαν 62 παραβάσεις από 12 επιχειρήσεις και σε μία από αυτές, εστιατόριο με ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Στην περιοχή της Νάξου επεβλήθη πρόστιμο 1.380 ευρώ για μη έκδοση 16 αποδείξεων παροχής υπηρεσιών.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Στη Σαντορίνη διαπιστώθηκαν 93 παραβάσεις το τριήμερο από 26 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν από συνεργείο ελεγκτών της Δ.Ο.Υ. Ρόδου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επεβλήθη η προβλεπόμενη ποινή του 48ωρου λουκέτου σε 5 από τις 26 επιχειρήσεις, ενώ στις υπόλοιπες διαπιστώθηκαν από μία έως δέκα παραβάσεις.

Μεταξύ των επιχειρήσεων που επιβλήθηκε «λουκέτο» στην κεντρική πλατεία στα Φηρά περιλαμβάνονται ασιατικό εστιατόριο, φούρνος, το κέντρο διασκέδασης ΜΑΜΟΥΝΙΑ κ.α.

ΠΗΓΗ: Enikonomia.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.