Γιατί η Goldman Sachs τιμωρήθηκε με πρόστιμο 110 εκατ. δολαρίων

Πρόστιμο ύψους 110 εκατομμυρίων δολαρίων επέβαλαν ομοσπονδιακές και κρατικές αρχές της Αμερικής στη Goldman Sachs, για «επικίνδυνες και αθέμιτες πρακτικές» της εταιρείας στις διαπραγματεύσεις συναλλάγματος.

Σύμφωνα με την έρευνα της Federal Reserve και των κρατικών οικονομικών αρχών η Goldman απέτυχε να επιτηρήσει σωστά την συμπεριφορά των traders της σε ηλεκτρονικά chatrooms από το 2008 μέχρι το 2013.

Στη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν αντιλήφθηκε πότε οι traders επικοινώνησαν με ανταγωνιστές ή πότε αποκάλυψαν εμπιστευτικές πληροφορίες για τους πελάτες τους.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής των αρχών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, Μαρία Βούλο, υπήρξαν φορές που οι traders ξένου συναλλάγματος χρησιμοποίησαν κωδικές ονομασίες για να «μοιραστούν διακριτικές πληροφορίες καταναλωτών και συζήτησαν πιθανώς το συντονισμό της δραστηριότητας trading και άλλων προσπαθειών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αντικανονικά τις τιμές των νομισμάτων ή να φέρουν σε μειονεκτική θέση τους πελάτες».

Η εταιρεία συμφώνησε να εφαρμόσει αποτελεσματικούς ελέγχους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.