Όλο το αναπτυξιακό σχέδιο: Τι προβλέπει για φόρους και capital controls

Των Σ. Σταυροπιερράκου & Κ. Χελιδωνη

Μία τρισέλιδη εισαγωγή, πέντε κεφάλαια για το δημοσιονομικό, αναπτυξιακό και κοινωνικό μοντέλο της επόμενης ημέρας της ελληνικής οικονομίας και δύο παραρτήματα (τα μέτρα που θα υλοποιηθούν με αναλυτικό χρονοδιάγραμμα και ο μηχανισμός παρακολούθησης στρατηγικής) περιλαμβάνονται στο εθνικό σχέδιο ανάπτυξης, το Growth Strategy for the Future of Greece, όπως είναι ο τίτλος με τον οποίο έχει αποσταλεί στους δανειστές, και πρόκειται να παρουσιάσει επίσημα η ελληνική κυβέρνηση στο Eurogroup της 27ης Απριλίου στη Σόφια όπως αποκαλύπτει η Realnews.Μέσα σε 70 σελίδες προτάσεων και 5 σελίδες παραρτημάτων, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται για την τήρηση των συμφωνηθέντων και αφήνει ανοιχτό το περιθώριο επανεξέτασης μέτρων που έχουν ληφθεί σε τέσσερα πεδία: φορολογικό, δημόσια διοίκηση, αγορά εργασίας και χρηματοπιστωτικό τομέα.

Παράλληλα, ενσωματώνονται ορισμένα από τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης όπως, για παράδειγμα, το Κτηματολόγιο και η τοποθέτηση γενικών διευθυντών και γενικών γραμματέων στο Δημόσιο.

Την επιμέλεια του αναπτυξιακού σχεδίου έχει αναλάβει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος συνεργάστηκε με όλους τους αρμόδιους υπουργούς, κυρίως, όμως, με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Πατήστε ΕΔΩ καιΕΔΩ και διαβάστε όλο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.