Λουφάκης (ΣΕΒΕ): Η Βόρεια Μακεδονία γίνεται εμπορικός κόμβος για την Ελλάδα

Η Συμφωνία των Πρεσπών θα έχει θετικά αποτελέσματα για τους επιχειρηματίες όχι μόνο γιατί θα επεκταθούν στη γειτονική χώρα αλλά κυρίως γιατί θα υπάρχει ένα πλαίσιο κανόνων που θα επιτρέπει και να χρησιμοποιούν τους ίδιους δρόμους και δίκτυα για να προωθούν τα προϊόντα τους στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Αυτό τόνισε στο Νews24/7 ο αντιπρόεδρος συνδέσμου εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος που συμμετείχε την Τρίτη στο επιχειρηματικό φόρους στα Σκόπια.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Λουφάκης «ο γείτονας μας είναι πάνω στις εμπορικές μας διαδρομές, πάνω στο δρόμο που μας συνδέει με την κεντρική Ευρώπη».

Για τους επιχειρηματίες που διαφωνούν είπε οτι έχουν κάποιους φόβους τους οποίους ο ίδιος θεωρεί παράλογους.

«Δεν πρόκειται να λυθούν τα προβλήματα αν δεν κάτσουμε να συζητήσουμε, αν υπάρχουν αλληλοκατηγορίες δεν βοηθάμε στο να βρεθεί μια λύση και να μπορέσουμε να ζήσουμε με τους γείτονές μας ειρηνικά» συμπλήρωσε.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Ο Κυριάκος Λουφάκης χαρακτήρισε τη συμφωνία εθνικό θέμα και εξέφρασε την ενόχλησή του γιατί, όπως είπε, “χρησιμοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε για κομματικούς λόγους και αυτό ειναι κακό.

Είναι εθνική συμφωνία και έχει λίγη σημασία ποιος θα ωφεληθεί. Εμενα ως επιχειρηματίας δεν με αφορά, με ενδιαφέρουν οι προοπτικές που ανοίγονται».

Για τους επιχειρηματίες της Βόρειας Μακεδονίας είπε οτι έχουν πολλές προσδοκίες.

«Ελπίζω οτι θα δείξουν και αυτοί μια αυτοσυγκράτηση και θα προσπαθήσουν να τηρούν τη συμφωνία όπως πρέπει, χωρίς κουτοπονηριές, όπως να ξεχνούν να γράφουν το «Βόρεια».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.