Πόσες εταιρείες αύξησαν τους μισθούς το 2018

Το 24% των επιχειρήσεων αύξησαν τους μισθούς των εργαζομένων τους το 2018, ενώ το 50% έδωσαν αυξήσεις μόνο σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας KPMG. Το ποσοστό των αυξήσεων το 2018 κινήθηκε στο 1,5%, ενώ οι προβλέψεις για το 2019 προσδιορίζουν το ποσοστό αυτό στο 2%. Το 20% των επιχειρήσεων προχώρησε σε μείωση των θέσεων εργασίας πέρυσι.

H έρευνα διεξήχθη σε συνεργασία με ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους της ελληνικής αγοράς.

Η έρευνα αυτή παρουσιάζει αναλυτικά στοιχεία αποδοχών και παροχών για 154 θέσεις εργασίας και για το 2018 και βασίστηκε σε δείγμα 110 εταιρειών και περίπου 39.000 εργαζομένων.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας:

20% των εταιρειών προχώρησε σε μείωση θέσεων εργασίας την προηγούμενη χρονιά. Η μείωση αυτή επηρέασε κυρίως εργαζομένους 36-45 ετών που ανήκαν στις κατηγορίες μεσαίων διοικητικών στελεχών και διοικητικού προσωπικού.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

24% των εταιρειών έδωσαν αυξήσεις το 2018 σε όλους τους εργαζομένους τους, ενώ 50% μόνο σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων. Το ποσοστό των αυξήσεων το 2018 κινήθηκε στο 1,5% (διάμεσος), ενώ οι προβλέψεις για το 2019 προσδιορίζουν το ποσοστό αυτό στο 2% (διάμεσος).

Το ποσό που αποδόθηκε ως bonus απόδοσης συνολικά το 2018 ανήλθε κατά μέσο όρο στο 11.7% των συνολικών ετήσιων βασικών αποδοχών.

60% των εταιρειών παρέχει ιδιωτικό πρόγραμμα συνταξιοδότησης σε τουλάχιστον μία κατηγορία εργαζομένων. Η πλειοψηφία των προγραμμάτων είναι καθορισμένης συνεισφοράς και προβλέπουν δυνατότητα προαιρετικής συνεισφοράς και από την πλευρά του εργαζομένου.

Μειωμένες σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές ήταν οι προσλήψεις αποφοίτων, με την πλειοψηφία αυτών να έχει απορροφηθεί σε εξειδικευμένες θέσεις τεχνολογίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.