ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ 13ΕΤΙΑΣ ΓΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ κλείνει σε Ροδόπη και Έβρο η ιταλική Besana

Ενδιαφέρον για συμβασιοποιημένη καλλιέργεια σε 20.000 στρέμματα από τον γνωστό όμιλο ξηρών καρπών και σοκολάτας

H Βesana δραστηριοποιείται στην παραγωγή και στη μεταποίηση ξηρών καρπών, αλλά και στη σοκολατοποιία και ο τζίρος της το 2017 έφτασε τα 190 εκατ. ευρώ.

Τα πρώτα συμβόλαια 13ετίας, με προοπτική, μάλιστα, ανανέωσης για άλλα δέκα χρόνια, πρόκειται να υπογραφούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες ανάμεσα σε αγρότες του Έβρου και της Ροδόπης που ενδιαφέρονται να παράξουν φουντούκι και αμύγδαλο για λογαριασμό της ιταλικής Besana.

Ο ιστορικός όμιλος, που συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους «παίκτες» της ευρωπαϊκής αγοράς ξηρών καρπών με πελάτες του γνωστές αλυσίδες, θα εκπροσωπηθεί από την ελληνική εταιρεία 1978 Foods στην οποία, όπως πληροφορείται η «ΥΧ», συμμετέχουν στελέχη με σημαντική τεχνογνωσία και προϋπηρεσία στον κλάδο των τροφίμων.

Oι πρώτες ενημερωτικές συναντήσεις με παραγωγούς της Ξάνθης και του Έβρου πήγαν πολύ καλά και ήδη στον Νομό Ξάνθης έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την καλλιέργεια περίπου 600 στρεμμάτων.

Μαρία Αμπατζή

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.