Ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο μαργαριτάρι στον κόσμο – Είναι 8.000 ετών! (φώτο)

Σε ένα νησί, ανοιχτά του Άμπου Ντάμπι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανακαλύφθηκε το αρχαιότερα μαργαριτάρι στον κόσμο, ηλικίας 8.000 ετών.Το μαργαριτάρι είναι 8.000 ετών και εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στο νησί Μαραουάχ.

Η ανακάλυψη αυτή αποτελεί απόδειξη ότι γινόταν εμπόριο μαργαριταριών στην περιοχή από τη Νεολιθική εποχή, σύμφωνα με τις αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.Αρχαιολόγοι έκαναν αναλύσεις με άνθρακα, προκειμένου να καθοριστεί ότι το μαργαριτάρι χρονολογείται μεταξύ 5800- 5600 π.Χ.

Πιθανότατα και τότε τα μαργαριτάρια φοριούνταν ως κοσμήματα και γινόταν συναλλαγές με τη Μεσοποταμία με αυτά, για κεραμικά και άλλα αγαθά, σύμφωνα με τους ειδικούς.Στις ίδιες ανασκαφές εντοπίστηκαν κεραμικά, χάντρες από όστρακα και πέτρες και αιχμές βέλους από πυρόλιθο.

Όσο για το αρχαιότερο μαργαριτάρι, το κοινό θα μπορεί να το δει για πρώτη φορά σε έκθεση από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 18 Φεβρουαρίου, στο Λούβρο του Άμπου Ντάμπι

https://www.pronews.gr/sites/default/files/styles/default-inner/public/article/2019/10/21/margaritari-8000-etwn-stin-ekthesi-10000-years-of-luxury.w_l_1.jpg?itok=eEww3RdA

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.