Το πιο αυστηρό σχολείο στον κόσμο

Στο σχολείο Μικαέλα στο Λονδίνο, τα παιδιά για να πάνε από τη μία τάξη στην άλλη περπατούν στη σειρά, ενώ απαγορεύονται οι συζητήσεις ακόμη και την ώρα του διαλείμματος. Τα παιδιά φορούν στολές, ενώ απαγορεύονται το μακιγιάζ στα κορίτσια, τα περίεργα χτενίσματα ή τα κοσμήματα.

Αυτό το σχολείο στο Λονδίνο θεωρείται ότι είναι το πιο αυστηρό στον κόσμο.

Τα παιδιά για να πάνε από τη μία τάξη στην άλλη περπατούν στη σειρά, ενώ απαγορεύονται οι συζητήσεις ακόμη και την ώρα του διαλείμματος.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του σχολείου Μικαέλα, Κατερίνα Μπερμπαλσίν, αυτό το σχολείο είναι διαφορετικό με δύο τρόπους.

Ο πρώτος είναι ότι βασικό τους μέλημα είναι τα παιδιά να διδάσκονται τη γνώση και ο δεύτερος είναι η πολύ αυστηρή πειθαρχία που έχουν.

Τα παιδιά φορούν στολές, ενώ απαγορεύονται το μακιγιάζ στα κορίτσια, τα περίεργα χτενίσματα ή τα κοσμήματα.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Ακόμη και οι τουαλέτες δεν έχουν καθρέφτες. Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι ποτέ δεν είχαν ζητήματα σχολικού εκφοβισμού.

Όπως αναφέρουν όμως οι καθηγητές, παρόλη την αυστηρότητα, η αποτελεσματικότητα των μεθόδων τους είναι αρκετά εμφανής.

Οι απόφοιτοι του σχολείου καταφέρνουν να εισαχθούν στα καλύτερα πανεπιστήμια, ενώ η φοίτηση στο σχολείο αυτό είναι δωρεάν.

Η διευθύντρια του Μικαέλα επισημαίνει ότι παρά την αυστηρή πειθαρχία, τα παιδιά είναι αληθινά ευτυχισμένα και αποδίδουν εξαιρετικά στα μαθήματα.

Η μέθοδος αυτή όπως αναφέρει, δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να διατηρήσουν την παιδικότητά τους και να κάνουν όσα πράγματα λατρεύουν τα παιδιά.

Εσείς θα στέλνατε τα παιδιά σας σε ένα τέτοιο σχολείο;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.