Ο Messenger καταγράφει κλήσεις/μηνύματα- Τρόποι προστασίας

Νέες λεπτομέρειες αποκαλύπτουν το πόσο ευάλωτοι είναι οι χρήστες του Facebook και συγκεκριμένα του Messenger μέσω συσκευών Android. Σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ που ασχολούνται με θέματα τεχνολογίας, γίνεται αναφορά σε «φακέλωμα», με τα προσωπικά τους δεδομένα να αποθηκεύονται.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτεται, όσοι χρήστες είχαν επιλέξει να συγχρονίσουν τις επαφές του κινητού τους με το Messenger, έδωσαν πλήρη πρόσβαση στο ιστορικό των κλήσεών τους.

Το Facebook διατηρεί, σύμφωνα με το zdnet, αναλυτικό ιστορικό κλήσεων των χρηστών, με λεπτομέρειες όπως: πότε και σε ποιον τηλεφώνησα, πόση διάρκεια είχε η κλήση.

Για να μην υπάρχουν παρερμηνείες, αυτό παρατηρήθηκε σε συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android 4.1 Jelly Bean ή προγενέστερο, αλλά, αν είχατε δώσει αυτή την άδεια στην εφαρμογή και δεν προχωρήσατε ποτέ σε άρση της σε κάποιο από τα επόμενα smartphone σας, τότε συνεχίζει κανονικά η συλλογή αυτών των πληροφοριών από το Facebook Messenger. Στα δεδομένα αυτά περιλαμβάνονται αναλυτικά αρχεία κλήσεων, ημερομηνίες, διάρκεια κλήσης, παραλήπτες και τηλεφωνικοί αριθμοί.

Από την άλλη, το Facebook διαβεβαιώνει ότι οι πληροφορίες αυτές αποθηκεύονται μεν, ωστόσο είναι ασφαλείς και δεν πωλούνται.

Τι πρέπει να κάνετε για να προστατέψετε τα δεδομένα σας

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Στο Facebook υπάρχει η επιλογή για τους χρήστες να «κατεβάσουν» τα δεδομένα που διατηρεί η εταιρεία. Μια τέτοια κίνηση ωστόσο, καθιστά τα δεδομένα σας πιο ευάλωτα, υπό την έννοια πως στην προσωπική συσκευή τα δεδομένα είναι πιο ευάλωτα σε χάκερ.

Σε ό,τι αφορά στο Messenger, υπάρχει κατά την εγκατάσταση επιλογή όταν το «κατεβάζετε» στο κινητό για πρόσβαση στις επαφές σας. Εκεί πρέπει να επιλέξετε το «όχι τώρα».

Για όσους έχουν ήδη συγχρονίσει τις επαφές τους με το Messenger, μπορούν να πάνε στο «Ρυθμίσεις», να επιλέξουν ύστερα το «Άτομα» και στη συνέχεια μέσω του «Συγχρονισμού επαφών» στο «Μάθε περισσότερα» είτε να διαγράψουν όποιες επαφές θέλουν είτε να απενεργοποιήσουν τη «Ρύθμιση διαρκούς ανεβάσματος».

Στο Facebook, στις ρυθμίσεις ασφαλείας, μπορείτε να δείτε στην καρτέλα «Εφαρμογές» ποια είναι τα δεδομένα στα οποία έχετε δώσει πρόσβαση.

[sigmalive.com]

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.