ΕΡΕΥΝΑ ΕΛΒΕΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ: ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ανδρών μεταφέρουν περισσότερα μικρόβια απ΄ότι το τρίχωμα των σκύλων

Οι τρίχες στο πρόσωπό τους μπορεί να μεταφέρουν αρκετά μικρόβια και μάλιστα περισσότερα από αυτά που κουβαλούν στο τρίχωμά τους τα σκυλιά, όπως ισχυρίζονται Ελβετοί επιστήμονες.

Τα ανησυχητικά νέα αποκαλύπτει μελέτη που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στα δείγματα κάθε γενειάδας που έβαλαν οι επιστήμονες στο μικροσκόπιο , εντόπισαν βακτήρια που ήταν επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία.

Αντιθέτως, το τρίχωμα ορισμένων σκύλων που συμμετείχαν στην έρευνα, είχε λιγότερα μικρόβια, όπως αναφέρει τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» που δημοσιεύει τα αποτελέσματα της έρευνας.

Οι Ελβετοί επιστήμονες ήθελαν να μελετήσουν εάν υπήρχε ο κίνδυνος για τους ανθρώπους να προσβληθούν από μία ασθένεια που είχαν τα τετράποδα . Οι ερευνητές υπέβαλαν τους σκύλους σε μαγνητική τομογραφία μελετώντας το τρίχωμα στο λαιμό 30 σκύλων. Το ίδιος έπραξαν και με το δείγμα από τη γενειάδα 18 ανδρών. Στη συνέχεια συνέκριναν τα αποτελέσματα.

Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Αντρέας Γκουτσάιτ από την ελβετική κλινική Hirslanden, δηλώνει εξηγώντας τα συμπεράσματα:

«Οι ερευνητές βρήκαν ένα σημαντικά υψηλότερο φορτίο βακτηρίων σε δείγματα που λήφθηκαν από ανδρικές γενειάδες σε σύγκριση με το τρίχωμα των σκύλων».

Η μελέτη διαπίστωσε ότι όλοι οι γενειοφόροι άνδρες, ηλικίας 18 έως 76 ετών, είχαν πολύ υψηλά επίπεδα μικροβίων, ωστόσο μόνο 23 από τους 30 σκύλους είχαν υψηλά επίπεδα μικροβίων Οι υπόλοιποι είχαν μέτρια επίπεδα μικροβίων.

Επτά από τους συνολικά 18 άνδρες «φιλοξενούσαν» στα γένια τους μικρόβια που αποτελούσαν απειλή για την ανθρώπινη υγεία.

«Με βάση τα ευρήματα αυτά, τα σκυλιά μπορούν να θεωρηθούν πιο καθαρά σε σύγκριση με τους γενειοφόρους άνδρες», τόνισε ο επικεφαλής της μελέτης.

Ωστόσο, υπήρξαν και κάποιοι επιστήμονες όπως ο Kιθ Φλετ, που είδαν με μάτι τα αποτελέσματα της έρευνας θεωρώντας ότι οι γενειάδες των ανδρών δεν είναι το ίδιο ανθυγιεινές με το τρίχωμα των σκύλων.

«Φαίνεται ότι υπάρχει μια συνεχής ροή αρνητικών ιστοριών σχετικά με τις γενειάδες που υποδηλώνουν ότι πρόκειται για πογονοφοβία και τίποτε άλλο», τόνισε.
(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.