Οι πιο δυνατές εικόνες γυναικών από διαδηλώσεις – Τα κορίτσια που έκαναν τον γύρο του κόσμου (ΦΩΤΟ)

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στις δυναμικές γυναίκες των διαδηλώσεων και των κοινωνικών διαμαρτυριών σε ολόκληρο τον κόσμο, σε γυναίκες που δεν φοβήθηκαν να εκδηλώσουν ανοιχτά την οργή τους.
Από τους αγώνες για το δικαίωμα ψήφου και τα ίσα δικαιώματα, μέχρι τις σημερινές διαμαρτυρίες για τον σεξισμό, την κακοποίηση και την αστυνομική βία, οι γυναίκες είχαν πάντοτε αρκετούς λόγους για να κινητοποιηθούν.
Οι θεωρητικές προσεγγίσεις έχουν διαφορετικές αφετηρίες και οι προτεινόμενες λύσεις διαφέρουν πολύ μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές τάσεις και ρεύματα στο κίνημα των γυναικών.
Στις πορείες των τελευταίων δέκα ετών, ενάντια στα μέτρα λιτότητας, ενάντια στην αστυνομική καταστολή, ενάντια στο σεξισμό, αρκετές ήταν οι εικόνες των γυναικών…
Στις πορείες των τελευταίων δέκα ετών, ενάντια στα μέτρα λιτότητας, ενάντια στην αστυνομική καταστολή, ενάντια στο σεξισμό, αρκετές ήταν οι εικόνες των γυναικών που έκαναν τον γύρο του κόσμου με το δυναμισμό και το θάρρος τους.  

Αλγερία

Χιλή, 2016

Κωνσταντινούπολη, 2013

Ένα κορίτσι 16 ετών, ενάντια σε νεοναζί

Ενάντια στο απαρτχάιντ, 1981

Βραζιλία, πανό ενάντια στον σεξισμό

Γυναίκα βγάζει selfie σε διαδήλωση εναντίον των μουσουλμάνων, Βέλγιο 2016

Βουλγαρία, 2013

Βραζιλία, 2010

Δύο κορίτσια φιλιούνται σε ομιλία εναντίον των γκέι, Γαλλία, 2012

Κωνσταντινούπολη, 2014

Νότια Κορέα, 2015

Παλαιστίνη, 2009

Παρίσι, 2016

Σουηδία, 1985

Σουηδία, 1985

Τουρκία, 2013

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.