Ρότερνταμ: Προς δρόμους μη καπνιζόντων η ολλανδική πόλη

Η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη που θα εφαρμόσει ολική απαγόρευση καπνίσματος σε ολόκληρους δρόμους ή μεγάλα τμήματα δρόμων φιλοδοξεί να γίνει το Ρότερνταμ. Πρόκειται για αίτημα της πανεπιστημιακής κοινότητας της πόλης.

Σύμφωνα με τον αντικαπνιστικό νόμο του 2002, το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους εργασίας, και βέβαια σε νοσοκομεία, κλινικές και όλες τις ιατρικές υπηρεσίες. Έξω από αυτά όμως στις εισόδους η απαγόρευση δεν ισχύει.

«Δεν είναι σωστό οι επισκέπτες να είναι υποχρεωμένοι να περνάνε μέσα από σύννεφα καπνού για να μπουν στο νοσοκομείο. Για παράδειγμα γονείς με τα παιδιά τους που πηγαίνουν στο νοσοκομείο Σοφία αναγκάζονται να περνάνε μέσα από τους καπνούς των τσιγάρων στην είσοδο του νοσοκομείου. Γι’αυτό το λόγο ζητάμε να απαγορεύεται το κάπνισμα στο σημείο», λέει ο δ/ντης του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Εράσμους, Ερνστ Κούϊπερς.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Ο δήμαρχος της ολλανδικής πόλης Αχμέντ Αμπουταλέμπ δεν απαντήσει επισήμως στο αίτημα που του απηύθυναν οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου του Ρόττερνταμ. Επιφυλάσσεται ενημερώνοντάς τους πως έχει ζητήσει τη γνώμη της κεντρικής κυβέρνησης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.