Έγινε ΕΤΣΙ επειδή έπινε τουλάχιστον 1 λίτρο κρασί την ημέρα επί 30 χρόνια!

Ένας άντρας που έπινε τακτικά ένα ολόκληρο λίτρο κρασιού ρυζιού την ημέρα για σχεδόν 30 χρόνια έχει διαγνωσθεί με μια σπάνια ασθένεια, που του έχει προκαλέσει εκτεταμένο οίδημα σχεδόν σε όλο το σώμα.

Ο 68χρονος Tan ισχυρίζεται, ότι άρχισε να πίνει, όταν ήταν μόλις 13 ετών. Λέει ότι μόλις έκλεισε τα 40, άρχισε να πίνει τουλάχιστον ένα λίτρο από δυνατό κρασί από ρύζι κάθε μέρα, σχολιάζοντας ότι “το έπινε σαν νερό”.

Αυτό του προκάλεσε μια σπάνια ασθένεια που είναι γνωστή ως πολλαπλή συμμετρική λιπομάτωση (multiple symmetric lipomatosis), γνωστή και Νόσος Madelung.

 

Ο γιατρός Xiao Xuping από το Επαρχιακό Λαϊκό Νοσοκομείο του Χουνάν στο Τσανγκσά της Κίνας, διέγνωσε την ασθένεια στον Tan. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη λιπαρών εναποθέσεων στο σώμα, οι οποίες συνήθως εμφανίζονται γύρω από τον αυχένα και τους ώμους.

ΚΡΑΣΙ

Ο γιατρός είπε ότι η κατάστασή του προκλήθηκε από παρατεταμένη βαριά κατανάλωση αλκοόλ και ότι πρόκειται για ασθένεια που επηρεάζει κυρίως μεσήλικες άνδρες.

Έπινε πολύ κρασί κάθε μέρα επί 30 χρόνια…

Ο Tan λέει ότι για πρώτη φορά παρατήρησε τα εξογκώματα το 1997, αλλά το 2011 αυτά διογκώθηκαν στο σημερινό τους μέγεθος και δεν έχουν υποχωρήσει έκτοτε.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Επισκέφτηκε γιατρούς που του είπαν να μην ανησυχεί για την κατάσταση, καθώς ήταν συνήθως αβλαβής. Τον συμβούλευσαν απλά να ξαναπάει στο νοσοκομείο εάν αρχίσει να επηρεάζεται η αναπνοή του.

ΚΡΑΣΙ

Πέρυσι, αναγκάστηκε να μπει στο νοσοκομείο, όταν τα λιπώδη εξογκώματα πράγματι άρχισαν να περιορίζουν τον αεραγωγό του και να τον προκαλούν πόνο.

Ο γιατρός Xiao σχεδιάζει τώρα χειρουργική ύφεση για τα εξογκώματα του Tan, κάτι που είναι πιθανό να γίνει με λιποαναρρόφηση.

Ωστόσο, προειδοποίησε τον Tan, ότι οι όγκοι του θα επανέλθουν αν δεν καταφέρει να κόψει το ποτό.

ΚΡΑΣΙ

Σύμφωνα με τους ειδικούς, περίπου το 90% των ανθρώπων που έχουν πολλαπλή συμμετρική λιπομάτωση έχουν και ιστορικό αλκοολισμού.

Πηγή: Iatropedia

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.